© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/abl/news/1787?season=7
Jūs šobrīd skatāties informāciju par 2010/2011 sezonas spēlēm. Rādīt aktuālās sezonas informāciju?

ABL sponsori


Otrais posms ar intrigu

24.03.2008

 

Latvijas Amatieru Basketbola līgā (ABL) ar saspringtām cīņām sākušās otrā posma cīņas, pēc kurām noskaidrosies vietu ieguvēji katrā divīzijā.

 

Centrs 1. – 4. vieta.
Centra divīzijas labāko četriniekā cīņas risinājušās spraigi. Pirmo zaudējumu sezonā piedzīvojuši „ASK/Kadeti”, kurus pieveikt izdevās „Ķeizarmežs 2” basketbolistiem. Tiesa, otrajā tikšanās reizē „armijnieki” atspēlējās, taču tieši ar tādu pašu punktu starpību (76:78 un 84:82). Bez zaudējumiem šobrīd cīnās „Fēnikss/Jūrmalas Sports”, kas izcīnījuši uzvaras visās trijās aizvadītajās cīņās, un tas jūrmalniekus ierindo pirmajā vietā pagaidām.

Vieta Komanda Uzvaras Zaudējumi
1. Jūrmala 3 0
2. ASK/Kadeti 2 1
3. Ķeizarmežs 1 2
4. BK Sonora 0 3

Centrs 5. – 8. vieta.
Šajā grupā bez „Kursa/MRU” un „VIA-Rīga” vienībām cīnās arī divu augstskolu komandas – BA „Turība” un LU. Abas studentu vienības otrajā posmā pa reizei izcīnījušas gan uzvaras, gan piedzīvojušas zaudējumus. Savukārt par līderi cīņā par piekto pozīciju Centra divīzijā kļuvusi „Kursa/MRU” vienība, kas noteikti pirms sezonas bija mērķējuši cīņai par labāko četrinieku. Pēdējā vietā pagaidām ierindojušies Edgars Teteris ar draugiem – „VIA-Rīga”. Tie zaudējuši gan LU, gan „Turības” basketbolistiem. Jāpiebilst gan, ka cīņā ar Latvijas galvenās mācību iestādes spēlētājiem „VIA-Rīga” nācās iztikt bez Tetera palīdzības.

Vieta Komanda Uzvaras Zaudējumi
1. Kursa/MRU 2 0
2. LU 1 1
3. Turība 1 1
4. VIA-Rīga 0 2

Centrs 9. – 12. vieta.
Cīņā par devīto vietu aizvadītas vien trīs spēles (par divām pieejami protokoli). Trenera Rimbenieka vadītie BK „VEF” basketbolisti izvirzījušies par nosacītiem līderiem, jo vienīgajā cīņā ar BK „Salacgrīva” izcīnīja diezgan pārliecinošu uzvaru – 77:65. Salacgrīvieši gan pāris dienas vēlāk ļoti viegli pārspēja „Saulkrasti” vienību (98:68). Līdz ar to salacgrīvieši turnīra tabulā ir otrie, bet Saulkrastu basketbolisti – pēdējie ceturtie. Tiesa, īstās cīņas vēl tikai priekšā – turnīrā vēl nav iesaistījusies „Barons/Rīdzene 89”, kas noteikti izrādīs pienācīgu pretestību ikvienai no pārējām komandām.

Vieta Komanda Uzvaras Zaudējumi
1. VEF 1 0
2. Salacgrīva 1 1
3. Rīdzene 89 0 0
4. Saulkrasti 0 1

Centrs 13. – 16. vieta.
Arī grupā, kas cīnās par 13. vietu Centra divīzijā aizvadītas tikai trīs spēles pagaidām. „Barons/Matejs”, aizvadot labu otro puslaiku, spēlējot novājinātā sastāvā, uzsāka otro posmu ar uzvaru pret „3. BJSS” – 91:80. Arī otrajā cīņā uzbrukums bija līmenī, taču pagarinājumā nācās piedzīvot zaudējumu pret „ASK/Kadeti 2” vienību. „Kadeti” dienu pirms pieminētās cīņas aizvadīja vēl vienu – pret BK „I.O.S.” - un piedzīvoja zaudējumu – 66:79.

Vieta Komanda Uzvaras Zaudējumi
1. BK I.O.S. 1 0
2. Barons/Matejs 1 1
3. ASK/Kadeti 1 1
4. 3. BJSS 0 1

Centrs 17. – 19. vieta.
Šajā grupā, kurā spēlē trīs vienības – „Barons/Rīdzene 91”, „Daugavas Sporta Nams” un „Latvijas Nedzirdīgo Sporta Federācija” – cīņas vēl nav sākušās.

Austrumi 1. – 4. vieta.
Austrumu divīzijā cīņā par pirmā četrinieka pozīcijām par līderi izvirzījusies „Valmiera” vienība, kas deviņās spēlēs piedzīvojuši tikai vienu neveiksmi ( 86:94 pret „Daugavpils Universitāte/Hansabanka”). Otrie daugavpilieši, bet „Maksis/LTI” basketbolisti ar četrām uzvarām ieņem stabilu trešo pozīciju. Par tikpat stabiliem pastarīšiem kļuvuši BK „Madona” spēlētāji, kas zaudējuši visās aizvadītajās spēlēs.

Vieta Komanda Uzvaras Zaudējumi
1. Valmiera 8 1
2. Hansabanka 7 3
3. Maksis/LTI 4 6
4. Madona 0 9

Austrumi 5. – 7. vieta.
Rēzeknes „Ezerzemes” basketbolisti, piedzīvojuši sāpīgu zaudējumu Preiļos pret vietējo „Preiļi-STB/Nami” vienību (71:74), acīmredzot bija tik sarūgtināti, ka uz otro maču Jēkabpilī pret „SC/RSS” nespēja ierasties vispār un saņēma tehnisko zaudējumu (0:20). Jēkabpilieši, izsalkuši pēc spēlēm, otrajā mačā izsalkumu gardi remdēja – 83:76 pret Preiļu basketbolistiem.

Vieta Komanda Uzvaras Zaudējumi
1. Preiļi 4 2
2. Jēkabpils 3 3
3. Ezerzeme 2 4

Rietumi 1. – 4. vieta.
Rietumi paliek Rietumi. Tāpat, kā aizokeāna groza bumbas Mekā, arī ABL Rietumu divīzijā cīņas ir viskarstākās visā līgā. Mežonīgajos Rietumos joprojām izdzīvot (lasi – uzvarēt grupā) iespējas ir ikvienai no četrām komandām. Šķiet, vislabāk situāciju raksturo pati turnīra tabula...

Vieta Komanda Uzvaras Zaudējumi
1. Dartija 4 4
2. Liepājas Papīrs 5 4
3. Kandava 4 4
4. Variants 4 5

Rietumi 5. – 9. vieta.
Ja cīņā par pirmo četrinieku vēl skaidrs nav absolūti nekas, tad par piekto vietu, šķiet, cīniņš nebūs tik liels. BK „Zemgale/Juniors” 11 mačos piedzīvojuši divus zaudējumus un ieņem pirmo vietu. Tikpat zaudējumu gan arī SK „PērkonsSK”, taču aizvadīts par diviem mačiem mazāk. Diezgan stabili trešajā pozīcijā pieenkurojušies BK „Talsi”, savukārt par priekšpēdējo pozīciju cīņa ir nedaudz saspringtāka – Olaines basketbolisti pagaidām bijuši nedaudz veiksmīgāki nekā kolēģi no Baldones.

Vieta Komanda Uzvaras Zaudējumi
1. Zemgale 9 2
2. PērkonsSK 7 2
3. Talsi 5 6
4. Olaine 3 8
5. Baldone 2 8

 Foto: basket.lv