© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/abl/news/1876?season=7
Jūs šobrīd skatāties informāciju par 2010/2011 sezonas spēlēm. Rādīt aktuālās sezonas informāciju?

ABL sponsori


ABL noskaidroti finālisti

25.04.2008

 

Arī Latvijas Amatieru Basketbola līgā (ABL) klāt izšķirošās cīņas par medaļām. Finālā tiksies "Fēnikss/Jūrmalas Sports" un "ASK/Kadeti" vienības, savukārt par trešo vietu cīnīsies Ventspils "Variants" un SK "Kandava".

 

"Fēnikss/Jūrmalas Sports" ceļš uz finālu aizsākās ceturtdaļfinālā pret vienu no labākajām Austrumu divīzijas komandām Daugavpils "DU/Hansabanka". Jūrmalnieki abās spēlēs triumfēja pārliecinoši, paši gūstot vairāk par simts punktiem un savā grozā neielaižot vairāk par 58. Pusfinālā pretī stājās Ventspils "Variants" vienība, kas pirms tam ceturtdaļfinālā, lai arī pirmajā mačā pret "Valmiera" piedzīvoja zaudējumu, atbildes spēlē un divu spēļu summā uzvarēja.

Pusfināla, kur sērija notika līdz divām uzvarām, pirmajā mačā savā laukumā jūrmalnieki uzvarēja nepārliecinoši (76:74), taču otro spēli Ventspilī "Fēnikss" aizvadīja spoži - 102:79 - un pārliecinoši iekļuva finālā.

Finālā pretinieki jūrmalniekiem būs pagājušā gada finālisti "ASK/Kadeti" vienība. "Kadetiem" ceturtdaļfinālā salīdzinoši viegli izdevās tikt galā ar "Ķeizarmežs 2" basketbolistiem abās spēlēs. Pusfinālā līdz divām uzvarām sērija ievilkās un finālista noskaidrošanai bija nepieciešama arī trešā spēle. Pirmajā "kadeti" savā laukumā sagrāva SK "Kandava" basketbolistus, kas ceturtdaļfinālā tikai ar viena punkta starpību divu spēļu summā pieveica "Liepājas Papīrs" vienību, ar 121:66, taču otrajā izbraukumā saspringtā galotnē ar 80:79 uzvaru svinēja mājinieki no Kandavas. Trešā un izšķirošā spēle atkal notika Rīgā, un "ASK/Kadeti", lai arī neparādīja sev raksturīgo rezultatīvo spēli, svinēja uzvaru - 79:57 - un iekļuva finālā.

Tātad ABL finālā jau otro gadu pēc kārtas spēlēs "ASK/Kadeti", kas porms gada tajā piekāpās BK "Saldus" vienībai, bet otri finālisti būs "Fēnikss/Jūrmalas Sports" basketbolisti.

Par trešo vietu savā starpā sacentīsies Ventspils "Variants", kā arī SK "Kandava" basketbolisti.