© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/abl/news/1925?season=6
Jūs šobrīd skatāties informāciju par 2009/2010 sezonas spēlēm. Rādīt aktuālās sezonas informāciju?

ABL sponsori


Pēdējās spēles

Visas spēles

ASK/Kadeti - ABL čempionvienība

21.05.2008

 

Saistītā informācija

ASK/Kadeti – Jūrmala 84:68

Jūrmala – ASK/Kadeti 83:100

Spēles attēlu galerija

ASK/Kadeti

Līvu akvaparks

Par Latvijas Amatieru Basketbola līgas (ABL) 2007./2008. gada sezonas čempioniem kļuvuši "ASK/Kadeti" basketbolisti, kas šovakar sērijas izšķirošajā mačā ar rezultātu 100:83 apspēlēja "Fēnikss/Jūrmalas Sports".

 

Jau vakar ziņojām, ka pirmajā sērijas līdz divām uzvarām mačā "kadeti" savā laukumā Hanzas vidusskolas basketbola hallē ar rezultātu 84:68 pārliecinoši uzveica jūrmalniekus, izvirzoties vadībā sērijā ar 1:0. Lai kļūtu par čempioniem, šovakar ASK jaunajai maiņai bija jāizcīna vēl viens panākums, tikai šoreiz izbraukumā Bulduros.

Šovakar "kadeti", neskatoties uz ar mājinieku līdzjutējiem pilnajām tribīnēm, tomēr spēja izcīnīt tikpat drošu panākumu ar rezultātu 100:83, līdz ar to kļūstot par 2007./2008. gada sezonas čempionvienību.

Iespaidos par spēli sarunā ar eSports.lv dalījās viens no "ASK/Kadeti" līderiem aizsargs Kristaps Šteinbergs: "Sākumā izvirzījāmies vadībā ar kādiem desmit punktiem un ilgu laiku šādu pārsvaru arī spējām noturēt. Puslaikā bijām iekrājuši jau 16 punktu pārsvaru. Trešās ceturtdaļas sākumā jūrmalnieki veica izrāvienu 13:3, pietuvojoties līdz pat četru punktu attālumam, bet ar pāris tālmetieniem atkal spējām atgūt lielāku pārsvaru. Pēc trešās ceturtdaļas bijām ieguvuši jau 11 punktu pārsvaru, beigās izdevās to palielināt vēl mazliet vairāk."

Kristaps arī atklāja, ka nākamsezon, visdrīzāk, komanda startēs rangu augstāk esošajā Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrajā divīzijā, kur priekšā jau cita ASK sistēmas komanda "ASK/Juniors" izskatā.

"ASK/Kadeti" basketbolistiem šis bija jau otrais fināls pēdējo divu gadu laikā. Pirms gada ap šo laiku finālsērijā nācās atzīt BK "Saldus" pārākumu, taču šoreiz izdevās izcīnīt augstākā kaluma medaļas. 

Foto: LBL