© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/abl/news/2323?season=7
Jūs šobrīd skatāties informāciju par 2010/2011 sezonas spēlēm. Rādīt aktuālās sezonas informāciju?

ABL sponsori


ABL iezīmejas līderi

18.11.2008

 

Pusotru mēnesi pēc Latvijas trešās spēcīgākās basketbola līgas - Amatieru Basketbola līgas (ABL) - sākšanās iezīmējušās līgas līderkomandas, kā arī spēlētāji, kuriem būtu vērts pievērst uzmanību.

 

Centrs A

Centra divīzijas A grupā bez zaudējumiem turpina cīnīties "Līvu akvaparks" vienības basketbolisti, kuri, savu karsējmeiteņu cītīgi atbalstīti, mājas spēlēs pretiniekiem nav atstājuši ne mazākās cerības. Interesanti, ka mačā pret jūrmalniekiem tikai pavisam nedaudz līdz savdabīgam "triple-double" pietrūka "VIA-RĪGA" uzbrucējam Aivaram Spilam - 22 punkti, desmit kļūdas (!) un deviņas atlēkušās bumbas.

Centrs B

Ar vienu zaudējumu tieši pret "Līvu akvaparks" basketbolistiem otro vietu ieņem ogrēnieši BK "Sonora". Kā ierasts pēdējos gadis, Ogre ABL startē ar divām komandām, un otra "Ogre/LDz", kur pārsvarā spēlē Jaunatnes līgas vecākās grupas puiši Centra divīzijas B grupā ieņem ceturto pozīciju (tāda pati bilance gan arī trešajā vietā esošajiem "Kursa/MRU"). B grupas galvgalī atrodas "Ķeizarmežs" un "BA Turība" vienības. Otrie atklāti pavēstījuši, ka mērķis ir uzvara ABL un spēlēšana Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrajā divīzijā, kamēr pirmie - "Ķeizarmežs" - devuši iespēju uzspēlēt vecajiem "bukiem", kā arī pāris jaunajiem sporta skolas čaļiem.

Austrumi

Austrumos līdervienība ir "Lielvārde/Elvi", kas joprojām cīnās bez zaudējumiem, bet viena neveiksme un tieši pret Lielvārdes komandu tikmēr apņēmīgajai BK "Salacgrīva" vienībai. Ar vienu zaudējumu spēlē arī "Pārgauja/Cēsu SS", bet mazāk aizvadīto spēļu dēļ pagaidām turnīra tabulā nākas samierināties ar trešo pozīciju, kas gan, šķiet, ir arī objektīva, ņemot vērā, ka vienīgais zaudējums piedzīvots tieši pret Salacgrīvu.

Rietumi

Savukārt Rietumos situācija, līdzīgi kā pagājušajā sezonā, ir saspringtāka nekā citās divīzijās. Pirmā trijnieka komandām - SK "PērkonsSK", BK "Dartija" un Ventspils "Variants" - pa vienam zaudējumam attiecīgi septiņās un abām pēdējām sešās spēlēs. Jelgavas "Pērkons" vienīgais zaudējums pret "Variants" basketbolistiem (73:75), kuriem savukārt vienīgā neveiksme piedzīvota cīņā ar Bauskas "Kvēle/BJSS". Iecavniekiem "Dartija" vienīgais, pie tam pamatīgs zaudējums pret principiālajiem sāncenšiem baušķiniekiem, kas ieņem ceturto vietu turnīra tabulā. Līdz ar to skaidrs, ka arī Bauskas vienība vēl noteikti nav atmetusi cerības pacīnīties par augstāku vietu turnīra tabulā.

Ceļā uz pirmo

Katrā no divīzijām un grupām ir pa vienai komandai, kas vēl nav izcīnījušas nevienu pašu uzvaru. Atslēgu uz pirmo panākumu joprojām turpina meklēt: Centra divīzijas A grupā "Rīdzene 90/LU" vienība, B grupā DSN basketbolisti, Austrumos "Gulbenes BJSS" un Rietumos BK "Tukums".

Līderi

Izkristalizējušies arī individuālie līderi dažādos statistikas rādītājos. Punktus vidēji visvairāk sametis "Ogre/LDz" aizsargs Jānis Antrops - 31,3. Tiesa, Antrops aizvadījis vien trīs mačus. Nākamais sarakstā ir "Lielvārde/Elvi" aizsargs Lauris Krūmiņš ar 26,3 punktiem vidēji. BK "Madona" aizsargs Ivars Ikstens vidēji atdevis 6,3 rezultatīvas piespēles, kas ir labākais rādītājs līgā, bet par bumbām visnaskāk cīnījies BK "Salacgrīva" centrs Jānis Ruksis - ik spēli pa 15,8 bumbām.