© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/abl/news/2621?season=1
Jūs šobrīd skatāties informāciju par 2006/07 sezonas spēlēm. Rādīt aktuālās sezonas informāciju?

ABL sponsori


Pēdējās spēles

Visas spēles

ABL otro posmu pārliecinoši sākusi "Turība"

16.02.2009

 

Latvijas Amatieru Basketbola līgā (ABL) sākušās otrā posma cīņas un grupā, kur cīnās par tikšanu Latvijas Basketbola līgā (LBL), jau manāmas zināmas ievirzes - līderpozīcijās izvirzījušās "BA Turība", Ventspils "Variants" basketbolisti.

 

Cīņa par LBL2

ABL uzvarētājiem būs iespēja pārspēlēs ar pēdējās vietas ieguvējiem LBL2 noskaidrot to komandu, kas tiks uz augšu (vai attiecīgi LBL komandas zaudējuma rezultātā kritīs uz leju). Tiesa, tā kā LBL otrā divīzija jau šobrīd teju izveidota par fārmklubu līgu, tad viss vēl var mainīties. Katrā ziņā skaidrības īsti nav, jo arī nolikumā neizdevās atrast punktu, kur būtu apstāstīts, kas tad notiks ar uzvarētājiem, izņemot to, ka tiks pasniegtas attiecigās medaļas.

Lai nu kā "BA Turība" jau sezonas sākumā teikusi, ka vēlas spēlēt LBL2, tātad mērķis ir tikai viens - uzvarēt ABL. Pēc pirmā posma, kad komanda piedzīvoja tikai divus zaudējumus 16 mačos, otro posmu tā iesākusi pārliecinoši. Vispirms, pateicoties ļoti veiksmīgai otrajai ceturtdaļai, pievekti BK "Salacgrīva" basketbolisti (85:74), bet pēc tam ar 86:60 uzveikti SK "PērkonsSK". Otrdien, tiekoties ar "Līvu Akvaparks", kas līdz tam bija aizvadījusi vienu spēli un uzvarējusi (98:80 pret to pašu "Pērkonu"), izcīnīta arī trešā uzvara, tiesa, šī spēle vēl nav ieprotokolēta oficiālajā mājaslapā.

Tikmēr Ventspils "Variants" basketbolisti aizvadījuši divas spēles un abās izdevies tikt pie uzvaras. Savā pirmajā otrā posma spēlē mājās diezgan līdzīgā cīņā uzveikta LU vienība (73:64), bet pagājusī nedēļa sākta ar pirmo uzvaru arī izbraukumā - 79:76 pret "Ķeizarmežs" vienību. Līdz ar to ventspilnieki ieņem otri vietu turnīra tabulā. "Ķeizarmežam" pirms šī zaudējuma izdevās tikt pie uzvaras - 82:73 pret "Lielvārde/Elvi" basketbolistiem.

Pārējie

Kā jau rakstījām iepriekšējā apskatā, vairākas ABL komandas pēc pirmā posma atteicās no dalības - pēc skaita desmit. Diemžēl joprojām ir komandas, kas grēko ar Nolikuma 7.7. punktu jeb neiesūta spēļu rezultātus Basketbola Savienībai (LBS) 60 minūšu laikā pēc spēles. Par to gan pienākas arī naudas sodi - pirmajā reizē 20 latu apmērā, nākamajās jau oussimta lielumā.

Grupā, kas cīnās par devīto vietu, vadībā izvirzījusies Bauskas "Kvēle/BJSS", bet otrajā vietā cita Zemgales komanda "Dartija" no Iecavas, tiesa, komanda aizvadījusi tikai vienu spēli. Šobrīd oficiālajā tabulā trešā ir "Kursa/MRU" ar vienu uzvaru, taču zināms, ka tā piedzīvoja minimālu zaudējumu mačā ar "Barons/Matejs" puišiem, kuri šajā grupā iekļuva caur adatas aci, tikai pateicoties citu komandu dalības atsuakšanai. Līdz ar to nomināli "Barons/Matejs" šobrīd ir trešajā vietā, taču tas viss ir ļoti nosacīti, jo aizvadītas tikai pirmās spēles.

Grupā, kas noskaidros 17. līdz 22. vietas ieguvējas, katra komanda aizvadījusi pa vienai spēlei, izņemot "Sigulda" un "VIA-RĪGA", kam pa diviem mačiem. Četrās spēlēs bijuši arī divi mači ar pagarinājumiem. "VIA-RĪGA" pirmajā spēlē savā laukumā uzņēma "Rīdzene/Barons 91" un pagarinājumā piekāpās ar 94:101. Savukārt otrs pagarinājums "Saldus" un BK "Tukuma lidosta" tikšanās reizē - 104:91 uzvarēja mājinieki no Saldus.

Foto: AP