© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/abl/news/2758?season=8

ABL sponsori


"Turība" tuvu uzvarai

12.04.2009

 

Uzvarējuši iedvesmojošā cīņā Studentu līgā, Biznesa augstskolas "Turība" basketbolisti ir tuvu uzvarai arī Latvijas Amatieru Basketbola līgā (ABL) - pēc spēka trešajā Latvijas līgā.

 

Teorētiski uz pirmo vietu pretendē pat piecas no astoņām komandām, taču reālākie pretendeti ir "Turība" un "Ķeizarmežs". Pirmajiem 11 mačos desmit uzvaras, bet "Ķeizarmežam" no sešām oficiāli šobrīd reģistrētajām spēlēm četrās uzvaras. Tiesa, abas komandas vēl ne reizi nav tikušās savā starpā - tas jādara aprīļa izskaņā un maija sākumā. Līdz tam gan "Turība" jau visu var atrisināt, uzvarot visās iepriekšējās spēlēs.

Pirms tikšanās ar "Ķeizarmežu" vēl jāspēlē ar LU, kas pirmajā spēlē uzveikts minimāli (85:56) un ar ko allaž principiālas cīņas. Ja "Turība" uzvar vēl vienu spēli, bet "Ķeizarmežs" zaudē divās no sešām, tad "Turību" "Ķeizarmeža" veterāniem vairs neizdosies noķert, pat uzvarot pēdējās divās savstarpējās spēlēs.

Grūtāka situācija "Līvu Akvaparkam" un "Variantam". Abām vēl četras spēles, jūrmalniekiem divas savā laukumā un divas izbraukumā. Mājās pret LU (pirmajā spēlē 103:65) un "Salacgrīvu" (94:86), izbraukumā - "Ķeizarmežu" (92:99) un "PērkonsSK" (98:80). Tikmēr ventspilniekiem savās sienās pret "Lielvārdi" (65:67) un "Ķeizarmežu" (79:76), bet viesos pret "PērkonsSK" (72:66) un "Salacgrīvu" (89:84).

Grupā, kas sadala devīto līdz 16. vietu, šobrīd pārliecinoša līdere ir Bauskas "Kvēle/BJSS". Komandai desmit uzvaras 11 spēlēs. Otro, trešo un ceturto vietu dala komandas ar četriem zaudējumiem - "Jūrmalas SS", "Dartija" un "Kursa/MRU". Tomēr līdz sezonas beigām palikušas trīs spēles pirmajām trim un četras spēles "Kursai", kas nozīmē, ka teorētiski baušķinieki vēlir apsteidzami. Tiesa, ne jūrmalniekiem, kas jau zaudējuši abas spēles "Kvēlei". Lai Bauskas komanda neuzvarētu turnīrā, jāpiedzīvo zaudējumi visās atlikušajās cīņās, pie tam pret "Dartiju" ar vismaz deviņiem punktiem.

Cīņā par 17. vietu turnīru labi sākuši "Rīdzene/Barons 91" komanda, kas uzvarējusi visās sešās aizvadītajās cīņās. Vēl palikušas četras un, lai uzvarētu turnīrā, pietiks ar diviem panākumiem ar noteikumu, ka "VIA-RĪGAi" mājās nevar zaudēt ar vairāk nekā sešiem punktiem. Pirmajā savstarpējā spēlē "Rīdzene" viesos uzvarēja 101:94. Teorētiski cīņā par uzvaru turnīrā var iejaukties arī "Saldus" - jāuzvar atlikušās spēles pret "VIA-RĪGu" un "Rīdzeni", un jācer uz šo abu komandu neveiksmēm citos mačos.

Foto: Ritvars Raits