© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/abl/news/2768?season=6
Jūs šobrīd skatāties informāciju par 2009/2010 sezonas spēlēm. Rādīt aktuālās sezonas informāciju?

ABL sponsori


Pēdējās spēles

Visas spēles

"Pērkons" izstājas no tālākas cīņas

17.04.2009

 

Jelgavas "Pērkons SK" vienība finansiālo apsvērumu dēļ pārtraukusi dalību Latvijas Amatieru Basketbola līgā (ABL). Līdz ar to komandai ieskaitīti tehniskie zaudējumi (0:20) visās otrā etapa spēlēs par 1. līdz 8. vietu.

 

Par galveno izstāšanās iemeslu tiek minēts kluba finansiālā krīze. Pērnajā sezonā kluba budžets bija aptuveni 7000 latu, savukārt šajā sezonā nav izdevies piesaistīt sponsorus, tādēļ tika nolemts par izstāšanos no LBAL. Čempionāta vidū, no dalības izstājās vēl desmit citi LBAL klubi, tomēr «Pērkons» ir viens no Latvijas Basketbola amatieru līgas nabadzīgākajiem klubiem, raksta portāls jelgavnieki.lv.

2006./2007. gada sezonā pie kluba stūres debijas sezonā stājās pašreizējais BK "Zemgale" galvenā trenera asistents Kaspars Vilcāns, kura vadībā Pērkons izcīnīja 12 uzvaras un piedzīvoja 10 zaudējumus, LBAL izcīnot augsto 7. vietu 28 komandu konkurencē.

2007./2008. gada sezonā Jāņa Tiltiņa vadībā "Pērkons" izcīnīja 21 uzvaru un piedzīvoja desmit zaudējumus, visā līgā ieņemot 12. vietu 35 komandu konkurencē, savukārt šajā sezonā komanda izcīnījusi 13 uzvaras un piedzīvojusi 11 zaudējumus, raksta jelgavnieki.lv.

Patlaban kluba nākotne ir miglā tīta, pavasara un vasaras periodā tiks meklēti potenciāli sponsori iespējamai dalībai nākamajā sezonā, taču kluba vīzija par nākamo sezonu var izmainīties. Komandas vadība pateicas visiem, kas aizvadīto trīs sezonu laikā palīdzējuši klubam pastāvēt.

Foto: Ritvars Raits