© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/abl/news/2796?season=7
Jūs šobrīd skatāties informāciju par 2010/2011 sezonas spēlēm. Rādīt aktuālās sezonas informāciju?

ABL sponsori


Par ABL čempioni kļūst "Turība"

06.05.2009

 

Pie jau otrā titula šosezon tikusi Biznesa augstskolas "Turība" komanda, kas čempionu titulam Studentu līgā nu pievienojusi arī uzvaru Latvijas Amatieru Basketbola līgā (ABL), pēc spēka trešajā valsts līgā.

 

Sīvākie konkurenti izstājas

Jau ziņojām, ka finansialu problēmu dēļ no dalības cīņā par titulu izstājās Jelgavas "Pērkons SK" vienība, taču pēcāk jelgavnieku piemēram skeoja arī "Ķeizarmeža" basketbolisti, kas līdz tam bija reālākie "Turības" konkurenti cīņā par uzvaru līgā. Tā nu "Ķeizarmežam", tāpat kā "Pērkonam", visās spēlēs piešķirti tehniskie zaudējumi (savstarpējā spēlē "Ķeizarmežam" uzvara ar 20:0, jo "Pērkons" ātrāk izstājās). Līdz ar to "Turībai" otrajā posmā tikai viens zaudējums pret "Līvu Akvaparku" (61:62), kas ar trim zaudējumiem saņēma vicečempionu godu. Trešajā vietā Kurzemes spēcīgākā komanda "Variants" no Ventspils, kam četri zaudējumi 14 mačos otrajā posmā.

9. vietā baušķinieki

Lai gan vēl nav beigušās visas spēles cīņā par 9. līdz 16. vietu, jau zināmas visu vietu ieguvējas, izņemot 5. un 6. vietu. Devītie sezonu pabeidza Bauskas "Kvēle/BJSS", kas otrajā posmā piedzīvoja tikai divus zaudējumus. Piektās vietas ieguvēja grupā, bet 13. vieta sezonas kopvērtējumā noskaidrosies šajā svētdienā, kad paredzēts mačs starp "Kursa/MRU" un "Barons/Matejs" komandām. Pirmajā spēlē "Matejs" uzvarēja ar divu punktu starpību, tā kā "Kursai" der uzvara tikai ar vismaz trīs punktu pārsvaru.

17. vieta vēl neskaidra

Cīņā par 17. līdz 22. vietu palikusi vislielākā intriga - grupas uzvarētāja vēl nav skaidra. "Rīdzene 91" iesāka otro posmu pārliecinoši, uzvarot pirmajās septiņās spēlēs, taču tad sekoja sagrāve pret "Saldu" (55:86), kas pavēra iespējas par pirmo vietu pacīnīties arī kurzemniekiem. Tiesa, no pašiem atkarīgs vairs nav nekas. "Rīdzenei" palikušas divas spēles un, ja komanda abās zaudēs, saldenieki apsteigs rīdziniekus. Tomēr jau šovakar "Rīdzenes" puiši var kļūt par uzvarētājiem un 17. vietas ieguvējiem kopvērtējumā, ja uzveiks "Tukuma lidostu", ko jau izdarīja abu komandu pirmajā savstarpējā mačā un gana pārliecinosi - 96:77.

Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv