© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/abl/news/2965?season=5
Jūs šobrīd skatāties informāciju par 2008/2009 sezonas spēlēm. Rādīt aktuālās sezonas informāciju?

ABL sponsori


Izveidota Jaunā sieviešu basketbola līga

03.09.2009

 

Septiņas sieviešu basketbola komandas – "RTU/Merks 2", "Rīdzene", 3. BJSS, divas TTP BS vienības, "Avantis-Klasika" un "Valmiera" – nodibinājušas "Jauno sieviešu basketbola līgu" (JSBL), kura 2009./2010.gada sezonā organizēs amatieru čempionātu sieviešu un sporta skolu vecāko grupu komandām.

 

„Jaunās sieviešu basketbola līgas” mērķis ir popularizēt sieviešu un jauniešu basketbolu Latvijā, nodrošināt kvalitatīvu un mūsdienīgu amatieru čempionāta izspēli, kā arī - veidojot sadarbību ar Latvijas Basketbola savienību – radīt sistēmu Latvijas sieviešu amatieru basketbola sakārtošanā.

Šī mērķa realizēšanai viens no jaunās līgas pamatuzdevumiem būs jauniešu un sporta skolu audzēkņu iesaistīšana basketbola apritē - izspēlējot amatieru čempionātu, kā arī dodot jauniešiem iespēju piedalīties līgas spēļu apkalpošanā.

Tādejādi tiks veidots pārejas posms no basketbola spēlēšanas amatieru līmenī uz spēlēšanu augstākajā līgā visām komandām un spēlētājām, kurām nav iespēju uzreiz piedalīties LSBL.

Atšķirībā no LSBL, kurā turpinās sacensties profesionāļu un amatieru vienības, JSBL spēlēs tikai amatieru komandas.

Komandas un treneri
„Jaunajā sieviešu basketbola līgā” 2009./2010.gada sezonā piedalīsies septiņas komandas: „RTU - MERKS 2” (treneris Aivars Vīnbergs), „Rīdzene” (treneri Ainārs Čukste/ Jānis Nešpors) , 3.BJSS (trenere Ingūna Markūne) , TTP BS divas komandas (treneres Maija Kubliņa un Marija Rasa), „Avantis-Klasika” (trenere Ilze Ieviņa) un „Valmiera” (treneris Alvils Kaufmanis).

Aicinām arī pārējās komandas piedalīties JSBL rīkotajā čempionātā!

JSBL čempionāta būtiskākie akcenti:
• čempionāta izspēle saskaņā ar JSBL nolikumu;
• uzvarētāju apbalvošana, individuāli labāko spēlētāju apbalvošana;
• aktuāla info www;
• spēļu tehniskā protokola nodrošināšana, individuālo rādītāju apkopošana un publicēšana www;
• sadarbība un aktualitāšu atspoguļošana Latvijas sporta medijos;
• sporta skolu audzēkņu iesaistīšana spēļu apkalpojošā personāla funkciju veikšanā (tiesneši, sekretāri, laika tiesneši, tehniskā protokola sekretāri).

Informāciju sagatavoja JSBL organizatori:
Ilze Ose-Hlebovicka, tālr: 26660091, epasts: [email protected] vai
Inga Geistarde-Zaporožeca, tālr: 26551211, epasts: [email protected]