© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/abl/news/3027?season=7
Jūs šobrīd skatāties informāciju par 2010/2011 sezonas spēlēm. Rādīt aktuālās sezonas informāciju?

ABL sponsori


Sākas kārtējā ABL sezona

20.10.2009

 

Kamēr Latvijas Basketbola līgas (LBL) abu divīziju sezonas jau zināmu laiku kā sākušās, pēc spēka trešās valsts līgas Amatieru Basketbola līgas (ABL) sezona sāksies tieši šovakar, kad Straupē 20:00 „Pārgauja/Cēsis” uzņems „Dārznieks/Cēsis” komandu.

 

Atšķirībā no iepriekšējām sezonām šī jau izceļas ar to, ka līgā vairs nebūs Rietumu divīzijas. Joprojām būs Centra un Autrumu divīzijas, bet atšķirībā no iepriekšējiem gadiem šajā Centrā tikai viena grupa ar 12 komandām, bet Austrumos deviņas vienības. Daļa Rietumu diivīzijas komandu pievienojušās jaunizveidotajai Rietumu līgai, kas piedāvāta kā finansiāli izdevīgāka alternatīva spēlēšanai ABL. Rietumu līgā startē arī „Liepājas Lauvu” fārmkkomanda, bet tas jau ir cits stāsts.

Pievienojušās vairākas jaunas komandas, kuru nosaukumi iepriekš ABL nebija dzirdēti. Austrumos no jauna nākusi „Beverīna” no Brenguļiem ar Studentu līgas līderi Jāni Kliesmetu priekšgalā, „Rugāji Juniors” ar jauno spēlētāju pārsvaru komandā, tāpat divas komandas no Cēsīm – „Pārgauja” un „Dārznieks”. Tiešu Cēsu derbijs tad arī atklās jauno sezonu.

Centra divīzijā „Rīdzene” startēs ar divām komandām – „Rīdzene 91/Barons” un „Rīdzene 92/Barons”, savukārt zināma daļa bijušo „Rīdzene/Barons/Matejs” spēlētāju apvienojušies jaunizveidotajā „Mārupe/kas jauns.lv”, ko vadīs Juris Gludītis, „Barons/Matejs” treneris pagājušajā sezonā. Komandā arī vairāki spēlētāji ar LBL2 pieredzi un bijušais Gulbenes „buks” Bruno Kļaviņš. Pietiekami ambicioza izskatās arī „Latvijas Universitātes” vienība ar Mārtiņu Zībartu galvenā trenera amatā.