© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/news/2986

Par tīru sportu

etravel-rezervē pats

Nākamās spēles

1.12. 18:30 Valmierā
LBL: Valmiera - Liepājas lauvas

1.11. 19:35 Rīgā, OSC
Eirolīga (S): TTT Rīga - Pecs 2010

TV programma

30.11. 20:00 Eurosport 2
EK: Galatasaray - Panellinios 

30.11. 21:45 Eurosport 2
EK: Cajasol - VEF Rīga

Citāts

“Ar katru maču darbojamies labāk, taču pietrūkst pieredzes un prasmes izšķirošajos brīžos izdarīt kaut ko ekstra, lai izrautu uzvaru."

Rims Kurtinaitis, VEF Rīga galvenais treneris

Fakts

2000.gada 29.novembrī Latvijas valstsvienība ļoti sasprindzinātā un fiziski smagā cīņā Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē Koventri ar 74:69 pārspēja Anglijas komandu, izcirzdama ceļu uz EČ finālturnīru. Ainars Bagatskis guva 33 punktus, trāpīdams 6 no 9 trīspunktniekiem.

''Ventspils'' zaudē un tālāk netiek

04.10.2009

 

Latvijas čempionvienība BK "Ventspils'' piektdien ULEB Eirolīgas pirmās kārtas kvalifikācijas atbildes spēlē piedzīvoja zaudējumu pret Trevīzo ''Benetton'' ar rezultātu 76:88, bet divu spēļu summā ar 154:161.

 

Pēc pirmā puslaika divu spēļu summā -5

Spēles sākums bija diezgan rezultatīvs un pēc nospēlētām trijām minūtēm bija 10:10. Ventspilnieku labā pa pieciem punktiem bija guvuši jau Mareks Jurēvičus un Ronalds Zaķis. Jau zināms, ka pirmo spēli ventspilnieki uzvarēja ar piecu punktu pārsvaru. Otrajā kārtā iekļūs tā komanda, kura uzvarēs divu spēļu summā. Kopumā gan pēc tam abas komandas diezgan daudz kļūdījās uzbrukumā un spēle bija diezgan līdzīga. Ceturtdaļas vidū uzbrukumā pēc veiksmīgas Ronalda Zaķa piespēles bumbu grozā no augšas ar sodu trieca Ārons Petvejs, kurš vēlāk arī realizēja soda metienu, tādējādi izvirzot vadībā ventspilniekus ar 15:13. Ceturtdaļas beigas gan veiksmīgāk aizvadīja mājinieki, kas gan vairāk bija pateicoties ventspilnieku piezīmju normas sasniegšanu un savu pārsvaru tie sasniedza ar soda metienu palīdzību. Tajā pašā laikā ventspilnieki uzbrukumā darbojās neprecīzi un nespēja gūt punktus uzbrukumā. Pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar 25:20 par labu ''Benetton''

Otrā ceturtdaļa iesākās ar Zaķa slam dunk, pēc kā ''Ventspils'' panāca 22:25. Turpinājumā gan divos uzbrukumos pēc kārtas ''Benetton'' veica izrāvienu ar 6:0 un izvirzījās jau vadībā ar 31:22 un panāca jau plus deviņi. Kopumā pirmajās otrās ceturtdaļas minūtēs mājinieki darbojās agresīvāk gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Uzbrukumā tie spēlēja diezgan daudzveidīgi, bet ventspilnieki savu kļūdu dēļ uz brīdi apjuka, ko izmantoja ''Benetton'', panākot jau 38:25. Mājinieki pilnībā kontrolēja spēles gaitu. Ventspilniekiem nedaudz palīdzēja zonas aizsardzība, kur tie veiksmīgi darbojās divas reizes pēc kārtas un nedaudz arī spēja samazināt rezultāta starpību līdz 30:38. Kopumā spēle bija diezgan rezultatīva un abas komandas labāk spēlēja uzbrukumā, ne aizsardzībā, īpaši jau mājinieki. Puslaiks noslēdzās ar 50:40 par labu mājiniekiem un ventspilniekiem, lai cerētu uz uzvaru divu spēļu summā, vajadzēja uzlabot sniegumu aizsardzībā.

''Ventspils'' neizmanto savas iespējas un zaudē

Otrais puslaiks iesākās ar Petveja realizētu divpunktu metienu, pēc kā rezultāts kļuva 42:50. Pirmajos uzbrukumos ventspilnieki spēlēja tieši veiksmīgi aizsardzībā, ko arī nedaudz izmantoja uzbrukumā. Aizsardzībā ventspilnieki jau sāka spēlēt ciešāk, piespiežot kļūdīties mājiniekus. Lai arī mājinieki daudz kļūdījās uzbrukumā, ventspilnieki īsti to nespēja izmantot un joprojām mājiniekiem bija plus astoņi - 52:44. Tajā pašā laikā pēc Bertāna trīs punktu gājienam rezultāts jau tika samazināts līdz 47:52. Kopumā otro puslaiku organizētāk bija iesākuši ventspilnieki. Pirmo piecu minūšu laikā mājinieki jau bija sasnieguši piezīmju normu, ko maksimāli trešās ceturtdaļas gaitā vajadzēja izmantot viesiem. Vēlāk jau komandas atdzīvojās uzbrukumā, atkal ļoti rezultatīvi uzbrūkot. Spēle arī kļuva emocionālāka un mājiniekus uz priekšu dzina to līdzjutēji. Ceturtdaļas beigās ventspilniekiem bija iespējas samazināt rezultāta starpību, taču individuālu darbību dēļ to īsti neizdevās paveikt. Trešā ceturtdaļa noslēdzās ar 67:59 par labu mājiniekiem.

Ceturtā ceturtdaļa iesākās ar neprecīzu ''Ventspils'' uzbrukumu. Pēc nospēlētām divām minūtēm ceturtdaļā rezultāts bija 69:61. Ventspilniekiem bija daudz izdevību samazināt rezultāta starpību, taču tiem pietrūka aukstasinības noslēguma fāzē. Pēc tam, kad Petvejs neietrieca bumbu grozā no augšas, ''Benetton'' realizēja trīspunktnieku, panākot jau 73:61, kad līdz spēles beigām bija jāspēlē sešas minūtes. Piecas minūtes līdz ceturtdaļas noslēgumam pret Jureviču nesportisko piezīmi izpelnījās Garijs Nīls. Jurēvičus gan nespēja realizēt abus soda metienus un rezultāts nemainījās. Līdz spēles beigām nekas nemainījās un ''Benetton'' svinēja uzvaru ar rezultātu 88:76, bet divu spēļu summā uzvarēja ar 161:154.

Citās spēlēs ''Marrousi'' pārliecinoši pārspēja ''Aris'' un iekļuva arī nākamajā kārtā, kur tie tiksies ar Berlīnes ''Alba'', kas pārspēja Francijas ''Le Mans'' ar 77:62. Savukārt ''Entente'' savā laukumā pārliecinoši uzvarēja ''Spirou Basket'' un arī iekļuva nākamajā kārtā.

ULEB Eirolīga. Pirmā kvalifikācijas kārta

Trevīzo ''Benetton'' - BK ''Ventspils'' 88:76 (25:20, 25:20, 17:19, 21:17)
Divu spēļu summā: 161:154 uzvarēja ''Benetton''
''Benetton: Hakets 22, Nīls 15, Nicevičs 14, Voless 12 (9 atl.b.), Mārtins 7, Motiejūns 6, Hukičs 5, Kušs 3, Sandri 2, Renzi 2, De Nikolao
''Ventspils'': Bertāns 16, Jurevičus 16 (5 pārtv. p.), J. Strēlnieks 15, Petvejs 13 (8 atl.b., 4 pārtv.p.), Zaķis 11, Berķis 3, Bērziņš 2, A.Strēlnieks, Lī, Blaus

Foto: Paolo Balanza - LaPresse