© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/news/3130

Par tīru sportu

etravel-rezervē pats

Nākamās spēles

1.12. 18:30 Valmierā
LBL: Valmiera - Liepājas lauvas

1.11. 19:35 Rīgā, OSC
Eirolīga (S): TTT Rīga - Pecs 2010

TV programma

30.11. 20:00 Eurosport 2
EK: Galatasaray - Panellinios 

30.11. 21:45 Eurosport 2
EK: Cajasol - VEF Rīga

Citāts

“Ar katru maču darbojamies labāk, taču pietrūkst pieredzes un prasmes izšķirošajos brīžos izdarīt kaut ko ekstra, lai izrautu uzvaru."

Rims Kurtinaitis, VEF Rīga galvenais treneris

Fakts

2000.gada 29.novembrī Latvijas valstsvienība ļoti sasprindzinātā un fiziski smagā cīņā Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē Koventri ar 74:69 pārspēja Anglijas komandu, izcirzdama ceļu uz EČ finālturnīru. Ainars Bagatskis guva 33 punktus, trāpīdams 6 no 9 trīspunktniekiem.

"Ventspils" otrais zaudējums Eirokausā

01.12.2009

 

Trešo ceturtdaļu sākot ar 0:13, Latvijas čempionvienība "Ventspils" parakstīja sev spriedumu ULEB Eiropas kausa mačā izbraukumā pret čehu "Nymburk" - 57:79.

 

Kamēr ventspilnieki savus pirmos metienus nespēja realizēt, čehi savus trāpīja, ātri panākot 5:0. Pēc vēl vienas nesekmīgas epizodes Strēlnieks apturēja pretinieku ātrajā uzbrukumā, izpelnoties nesportisko piezīmi. Luisa trieciens no augšas (panāca 7:0) raksturoja arī visas pirmās spēles minūtes – čehi spēlēja mierīgi un pārliecinoši. Kad kurzemnieki nebija spējuši gūt punktus trīs minūtes, Galvanovskis pieprasīja pirmo minutes pārtraukumu pie 0:9. Pēc tā Petvejs tika pie iespējas mest soda metienus, un tos ari realizēja, atklājot viesu rēķinu. Ceturtdaļas vidū spēlē iesaistījās Kalve, nomainot Bertānu, un uzreiz atzīmējās ar realizētu ātro uzbrukumu. Vēl mirkli vēlāk efektīgi bumbu caurgājienā pa gala līniju no augšas trieca Zaķis, tomēr šie bija tikai īsi patīkami mirkļi kopumā visai bēdīgajās pirmajās spēles piecās minūtēs. Aktivizējot darbību aizsardzībā un mačā iesaistot rezervistus, ventspilniekiem izdevās izlīdzināt spēles gaitu. Tomēr aizgulēšanās spēles sākumā neļāva kā līdzīgam ar līdzīgu turēties arī rezultātā – pēc desmit minūtēm 14:21.

Akīms Skots ar cīņassparu un pašaizlidzību mēģināja sapurināt komandas biedrus, un iespējas ventspilniekiem arī radās, diemžēl neprecizitātes un, iespējams, kādā mirklī meistarības trūkums neļāva tās izmantot pilnībā. Pēc trīs ar pusi spēlētām minūtēm otrajā ceturtdaļā joprojām mīnus desmit (21:31). Jureviča un Petveja eleganta saspēle pusminūti vēlāk noslēdzās ar centra efektīgu triecienu no augšas pāri diviem pretinieku spēlētājiem. Ceturtdaļas vidū mačā pirmo reizi iesaistījās bijušais ventspilnieks Maiks Lenzlijs – britu basketbolists šosezon pārstāv tieši čehu čempionvienību. Kamēr mājinieki viesu grozam uzbruka daudzveidīgi no visām distancēm, tikmēr kurzemniekiem pārsvarā spēli taisīja garais gals un konkrēti – Petvejs. Lai arī izdevās pietuvoties līdz sešu punktu atstatumam, ar Petveja un Skota pūliņiem bija par maz, lai puslaikā dotos pie pozitīva rezultāta – 34:42.

Tāpat kā pirmo, arī otro puslaiku ar uzbrukumu iesāka vetspilnieki, taču, tāpat kā spēles sākumā, arī trešajā ceturtdaļā pirmos punktus guva mājinieki. Nimburkas komandas ātrā pāreja no aizsardzības uzbrukumā atkal sagādāja ventspilniekiem zināmas problēmas, un mājiniekiem drīz vien atkal vairāk nekā plus desmit (49:34) un "Ventspils" vienībai jāpieprasa minūtes pārtraukums. Arī pēc tā nekas daudz nemainījās – četras minūtes pēc trešās ceturtdaļas sākuma ventspilnieki aizmeta garām desmito no 11 izmestajiem tālmetieniem. Sešas ar pusi minūtes pēc ceturtdaļas sākuma ventspilnieki guva pirmos punktus no spēles – Kalve realizēja tālmetienu no stūra, tomēr skatu kopumā tas nemainīja. Pēc trim spēlētām ceturtdaļām 41:57...

Pēdējās cetuertdaļas pirmais precīzais metiens viesu izpildījumā – Kalve iemeta brīvu trejaci, vēl mirkli vēlāk arī Strēlnieks beidzot bija precīzs no tālās distances. Zonas aizsardzība palīdzēja apturēt vēl pāris mājinieku uzbrukumus n uz mirkli pietuvoties līdz pat desmit punktiem (49:59). Tomēr čehu komandā turpināja spīdēt amerikāņu aizsargs Luiss, ik pa laikam arī pārējie, un par Čehijas kluba uzvaru izgaisa pat pēdējās niecīgās šaubas - 57:79.

ULEB Eiropas kausa izcīņa

Nymburk – Ventspils 79:57 (21:14, 21:20, 15:7, 22:16)
Ventspils: Petvejs 21, Kalve 10, Jurevičus 7, Zaķis 6, J.Strēlnieks 5, Skots 4, Blaus 2, Bertāns 2.

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64