© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/news/3168

Par tīru sportu

etravel-rezervē pats

Nākamās spēles

1.12. 18:30 Valmierā
LBL: Valmiera - Liepājas lauvas

1.11. 19:35 Rīgā, OSC
Eirolīga (S): TTT Rīga - Pecs 2010

TV programma

30.11. 20:00 Eurosport 2
EK: Galatasaray - Panellinios 

30.11. 21:45 Eurosport 2
EK: Cajasol - VEF Rīga

Citāts

“Ar katru maču darbojamies labāk, taču pietrūkst pieredzes un prasmes izšķirošajos brīžos izdarīt kaut ko ekstra, lai izrautu uzvaru."

Rims Kurtinaitis, VEF Rīga galvenais treneris

Fakts

2000.gada 29.novembrī Latvijas valstsvienība ļoti sasprindzinātā un fiziski smagā cīņā Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē Koventri ar 74:69 pārspēja Anglijas komandu, izcirzdama ceļu uz EČ finālturnīru. Ainars Bagatskis guva 33 punktus, trāpīdams 6 no 9 trīspunktniekiem.

"Ventspilj" neveiksme Eiropas kausā

15.12.2009

 

Kārtējo zaudējumu ULEB Eirokausa izcīņas H apakšgrupas turnīrā piedzīvojusi Latvijas čempionvienība basketbolā BK ''Ventspils'', kas šodien savā laukumā ar rezultātu piekāpās Itālijas A sērijas klubam ''Lauretana Biella''.

 

Spēli Itālijas klubs iesāka ar agresīvu cilvēks-cilvēku aizsardzību un ar to panāca vēlamo rezultātu – pēc četrām nospēlētām minūtēm rezultāta tablo vēstīja 9:4 par labu viesiem. Lai arī Agris Galvanovskis jau no mača sākuma diezgan plaši rotēja ar spēlētājiem, cenšoties uzturēt augstu spēles tempu, itāļiem tas problēmas neradīja. Realizējot četrus tālmetienus desmit minūšu laikā, ''Lauretana Biella'' basketbolisti apliecināja savu snaiperu reputāciju un prata saglabāt vadību rezultātā – pēc desmit minūtēm 20:13 par labu itāļiem.

 Otrās ceturtdaļas sākumā ''Ventspils'' uzbrukumu sekmīgi diriģēja kurzemnieku jaunieguvums Sandis Buškevics, sekmīgi dalot piespēles partneriem un arī veiksmīgi uzbrūkot grozam. Tikmēr itāļi turpināja precīzi mest no visām distancēm, kas lika Agrim Galvanovskim sasaukt savus padotos uz minūtes apspriedi. Pēc nelielā pārtraukuma ventspilnieki izdarīja spiedienu uz groza apakšu, taču samazināt ''Lauretana'' vienības pārsvaru neizdevās. Viesi no Itālijas izmantoja katru ventiņu kļūdu un sodīja mājiniekus par paviršībām uzbrukumā. Skanot pirmā puslaika beigu sirēnai, rezultāta tablo vēstīja 42:28.

Mača otrais puslaiks mājiniekiem izvērtās īpaši neveiksmīgs. Bjellas basketbolisti sodīja ventspilniekus par katru pieļauto kļūdu un desmitminūtes iesākumā veica izrāvienu 11:2 [[viesu pārsvars tobrīd sasniedza jau 23 punktus]], uz ko Agris Galvanovskis reaģēja, pieprasot minūtes pārtraukumu. Trešās ceturtdaļas beigās Latvijas čempioni izlēma pamainīt darbības aizsardzībā, pārejot uz zonas aizsardzību, kas Bjellas kluba snaiperiem vien paplašināja, nevis sašaurināja darba lauku. Pirms izšķirošās ceturtdaļas pretinieku pārsvars bija pārsniedzis 20 punktu atzīmi (63:42).

Savu īsto spēli BK ''Ventspils'' basketbolisti sāka demonstrēt tikai septiņas minūtes līdz mača beigām, kad, nežēlojot spēkus aizsardzībā, izdevās tikt pie ātras pārejas uzbrukumā, tādējādi atgādinot klasisko ''Ventspils'' spēles manieri. Kad līdz mača beigām bija atlikušas četras minūtes, viesu pārsvars bija sadeldēts līdz 12 punktiem, un fanos atdzima cerība par uzvaru. Šo cerību izgaisināja ''Lauretana'' pieredzējušie spēlētāji ar Vācijas izlases uzbrucēju Svenu Šulci priekšgalā. Šulce & Co mača izskaņā realizēja brīvos metienus, tādējādi nogalinot tikko radušos intrigu un nodrošinot sev uzvaru ar 77:63.

Uzvarētāju sastāvā rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Dominiks Koulmens, bet 13 punkti Džo Smita rēķinā. Ventspils kluba sastāvā labākais punktu guvējs bija Jānis Strēlnieks (14), kurš mača beigās guva elkoņa savainojumu. Desmit punkti Artūram Bērziņam, bet deviņi punkti un septiņas bumbas zem groziem amerikānim Āronam Petvejam.

Šis bija BK ''Ventspils'' ceturtais zaudējums četrās nospēlētajās spēlēs. H apakšgrupā ventspilnieki ieņem pēdējo vietu un ir zaudējuši cerības kvalificēties turnīra nākamajai kārtai. Turpmāk jācīnās par savu pašcieņu, kluba prestižu un, protams, līdzjutējiem.

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64