© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/jauniesu_izlases/kadeti_u-16/news/3188

Izlases sponsori


Pēdējās spēles

Visas spēles

Siliņš un Vecvagars piedalīsies Jauniešu Eirolīgā

26.12.2009

 

16 gadus vecie uzbrucējs Ojārs Siliņš un aizsargs Kaspars Vecvagars no 27. līdz 29. decembrim pārstāvēs Latviju "Nike International Junior Tournament" jeb jauniešu Eirolīgas turnīrā, kurā startēs jaunieši U-18 vecuma grupā un kas norisināsies Romā.

 

Turnīrā startēs Sjennas "Montepaschi", Kauņas "Žalgiris", Frīburgas "Benetton", Romas "Stella Azzura", Belgradas FMP, Trevīzo "Benetton", Maskavas CSKA un Romas "Lottomatica" jauniešu komandas. 200 centimetrus garo Ojāru Siliņu turnīrā piedalīties uzaicinājis "Stella Azzura" klubs, kas arī turnīra mājinieku lomā, savukārt 190 centimetrus garais Kaspars Vecvagars pārstāvēs "Žalgiris" vienību. "Nike International Junior Tournament" norisināsies jau septīto gadu, bet turnīrs Romā būs kvalifikācijas sacensības "Final Four" turnīram, kas risināsies 2010. gada pavasarī Parīzē. Vietu "Final Four" nodrošinās tikai turnīra uzvarētāja. Pagājušā gada turnīrā par uzvarētājiem kļuva spāņu "Gran Canaria", kas šogad šajā posmā nestartēs. Līdz ar to turnīram būs jauns čempions, kas piedalīsies pavasarī paredzētajā "Final Four" un cīnīsies par absolūtā uzvarētāja titulu.

Mājiniekiem "Stella Azzura" klubam, kam ir TOP5 jauniešu programma Itālijā, pirmo "Nike International Junior Tournament" posmu uzticēts rīkot jau otro sezonu pēc kārtas. Klubam ir sena vēsture un lieliska treniņu bāze, kam burtiski divu metru attālumā atrodas kojas, kur ikdienā dzīvo jaunieši, kuri uzaicināti no citām valstīm un pilsētām. Lai arī kluba augstākā komanda spēlē tikai Itālijas ceturtajā divīzijā, tieši "Stella Azzura" bieži sagatavo jauniešus lielajiem Itālijas klubiem. Slavenākais "Stella Azzura" audzēknis noteikti ir Toronto "Raptors" uzbrucējs Andrea Barnjani, kurš savu profesionāļa karjeru iesāka tieši šajā Romas vienībā, bet jau gadu vēlāk parakstīja līgumu ar Trevīzo "Benetton".

Siliņš un Vecvagars augustā palīdzēja Latvijas U-16 valstsvienībai Kauņā notikušajā Eiropas čempionātā izcīnīt devīto vietu. Vidēji spēlē Ojārs 30,5 minūšu laikā guva 12,5 punktus, izcīnīja 4,8 bumbas, pārtvēra 1,3 pretinieku bumbas un bloķēja 2,0 pretinieku metienus, kļūstot ne tikai par vienu no labākajiem metienu bloķētājiem turnīrā, bet arī vienu no precīzākajiem trīspunktu metienu izpildītājiem (44,2 procenti). Tikmēr Kaspars vidēji spēlē 31 minūtes laikā guva 16,3 punktus, izcīnīja 7,3 atlēkušās bumbas, atdeva 3,9 rezultatīvas piespēles (4. labākais rādītājs turnīrā) un pārtvēra 1,9 pretinieku bumbas.

Šajā sezonā 16 gadus vecais Siliņš turpina gaitas "Daugavas Sporta nams" basketbola skolā trenera Mārtiņa Fomina vadībā un pārstāv "Ķeizarmežs" vienību Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmajā divīzijā, kā arī Baltijas Basketbola līgas (BBL) Izaicinājuma kausā, bet mācības turpina Rīgas pilsētas 3. ģimnāzijā. LBL turnīrā Siliņš līdz šim desmit aizvadītajās spēlēs vidēji 23 spēlētās minūtēs guvis piecus punktus. BBL Izaicinājuma kausā septiņos aizvadītajos mačos vidēji 22 minūtēs guvis 8,2 punktus un izcīnījis 2,6 atlēkušās bumbas. Tai pat laikā Vecvagars turpina gaitas sporta skolā "Rīga/1188" trenera Ziedoņa Jansona vadībā, kā arī spēlē pie Pētera Višņēvica Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrās divīzijas vienībā "Turība", kur vidēji 11 minūšu laikā guvis 6,8 punktus un izcīnījis 2,4 atlēkušās bumbas.