© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/jauniesu_izlases/kadeti_u-16/news/3672?season=8

Izlases sponsori


Pēdējās spēles

Visas spēles

Otersons: netiekam galā ar satraukumu

06.08.2010

 

Latvijas kadetiem otrā sagrāve Eiropas U-16 čempionātā.

 

Eiropas U-16 čempionātā Melnkalnē Latvijas kadeti otrajā spēlē ar 45:72 (10:26, 25:38, 38:58) zaudēja Polijas komandai. Rezultatīvākais bija Česlavs Matejkovičs, kurš guva 18 punktus. Vēl spēlēja un punktus guva: Reinfelds 7, Kehris 5, Štelmahers 4, Krastiņš 3, Leimanis 2, Pļavnieks 2, Ādiņš 2, Ceplītis 2, Brizgalovs. Pirmajā mačā jaunie latvieši ar 32:65 zaudēja Spānijas vienaudžiem.

Latvijas komandas galvenais treneris Raivo Otersons atzina, ka pretinieki bijuši fiziski spēcīgāki un nobriedušāki, tomēr tik liela rezultāta starpība neesot objektīvs rādītājs. "Netiekam vaļā no satraukuma. Izlasē pārstāvētas daudzas Latvijas komandas un spēlētājiem ir atšķirīga starptautisko cīņu pieredze. Nevaram atrast savu spēli, daudz neprecīzu metienu arī no labām pozīcijam."

Grupas turnīra pēdējā mačā sestdien latvieši tiksies ar Bulgārijas kadetiem, kas pirmajā kārtā poļus uzvarēja ar 79:53. Trīs labākās komandas turpinās cīņu par medaļām, bet ceturtās vietas ieguvēji cīnīsies par vietas saglabāšanu A līgā.

"Lai izcīnītu trešo vietu grupā, bulgārus jāuzvar ar 27 punktu pārsvaru. Jebkurā gadījumā turnīrs tik tikko sācies un visas svarīgākās cīņas vēl priekšā. Jāmācās no savām kļūdām un jācenšas tās izlabot. Ceru, ka palīdzēs arī veiksme, kas līdz šim mums daudzās epizodēs griezusi muguru," treneris nemet plinti krūmos.

Foto: FIBA Europe