© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/jauniesu_izlases/kadeti_u-16/news/3683

Izlases sponsori


Pēdējās spēles

Visas spēles

Otersons: iniciatīva bija mūsu rokās

09.08.2010

 

Latvijas kadetu izlases galvenais treneris Raivo Otersons pēc uzvaras pār Dānijas komandu - 65:46 (22:8, 40:23, 56:35) Eiropas U-16 čempionāta turnīrā par 13.-16.vietu slavē kolektīvo cīņasgaru.

 

Divi zaudējumi Dānijas kadetiem pārbaudes spēlēs bija gājuši labumā Latvijas U-16 izlases apņēmībai un spēles kvalitātei. "Zinājām, kā pretinieki spēlē un attiecīgi sagatavojāmies. Dāņiem ir ļoti labi centra spēlētāji un no apakšas iemest bija ļoti grūti. Toties mūsu garie labi izdarīja melno darbu aizsardzībā, sāncenšu līderiem ļaujot gūt tikai 10 punktus," galvenais treneris Raivo Otersons norādīja uz vienu no galvenajiem uzvaras iemesliem.

Savukārt ārējā līnijā latviešiem beidzot bija darīšana ar fiziskajā spēkā un miesasbūvē līdzvērtīgiem sāncenšiem, nevis pāragri nobriedušiem dienvidniekiem, un treneris atzina, ka izpaudies latviešu pārsvars individuālajā meistarībā. "Uz mazajiem nebija tāda spiediena, kā iepriekšējās spēlēs - mēs paši presējām sāncenšus no centra līnijas. Par aizsardzības kvalitāti liecina tikai 46 ielaistie punkti. Uzbrukumā šodien vislabāk veicās Edgaram Štelmaheram (22 punkti), un partneri viņam labi palīdzēja."

Grupas otrajā spēlē Vācijas komanda ar 62:59 uzvarēja Izraēlu. Otrdien plkst.15.15 latvieši tiksies ar Vāciju, trešdien plkst.15.15 - ar Izraēlu. No piektdienas līdzs svētdienai komandas izspēlēs otro apli. Divas vājākās nākamtgad būs spiestas spēlēt B līgā.

Foto: sportacentrs.com