© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/jauniesu_izlases/news/3107

Izlases sponsori


Pēdējās spēles

Visas spēles

Latvija rīkos U-20 Eiropas Čempionātu jaunietēm

19.11.2009

 

Svētdien, 15. novembrī, Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas nodaļas valdes sēdē tika nolemts Latvijas Basketbola savienībai (LBS) piešķirt tiesības rīkot 2010. gada Eiropas Čempionāta finālturnīru U-20 jaunietēm Liepājā.

 

LBS pieteikums organizēt Eiropas čempionātu basketbolā jauniešiem Latvijā 2010. gadā tika apstiprināts Latvijas Nacionālās sporta padomes 14. oktobrī notikušajā sēdē.

Čempionātu nākamā gada jūlija mēnesī LBS rīkos sadarbībā ar Liepājas pašvaldību. Pilsētas moderno infrastruktūru šovasar Eiropas sieviešu čempionāta laikā novērtēja un kā lieliski piemērotu liela mēroga jaunatnes sacensību rīkošanai atzina FIBA amatpersonas.

LBS prezidents Ojārs Kehris: “Vadoties pēc LBS basketbola attīstības programmas, šogad pieteicām savu kandidatūru U-20 Eiropas Čempionāta jaunietēm rīkošanai Liepājā. Liels prieks, ka FIBA novērtējot mūsu darbu Eiropas Čempionāta sievietēm sarīkošanā, nākamgad mums ir uzticējusi augstākā līmeņa jauniešu sacensību organizēšanu. Turpinot krāt pieredzi šādu sacensību rīkošanā, mūsu mēķis paliek nemainīgs – noorganizēt Latvijā Eiropas Čempionātu vīriešiem. Noteikti pozitīvi ir tas, ka Liepājniece Sabīne Niedola, kas varētu būt viena no nākamā gada Latvijas U-20 valstsvienības līderēm, varēs turpināt ar savu spēli priecēt Liepājas basketbola līdzjutējus”.

Liepājas pilsētas Domes priekšsēdētājs Uldis Sesks: “Nepilnu divu gadu laikā kopš Liepājas Olimpiskā centra atklāšanas esam spējuši mūsu pilsētā noorganizēt vairākus Eiropas līmeņa sporta pasākumus. Tas vēlreiz apliecina, ka liepājnieku un visa Liepājas reģiona ilgi gaidītais Olimpiskais centrs sevi ir pierādījis kā neatņemamu pilsētas, visas Latvijas un arī Eiropas svarīgu sporta centru. Šis gaidāmais sporta notikums ir sava veida kompliments liepājniekiem kā sporta faniem, Olimpiskajam centram, kā augsta līmeņa mūsdienīgai organizācijai un pilsētai kopumā, viesnīcu, sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu un citu pakalpojumu jomu pārstāvjiem. Esmu pārliecināts, ka liepājnieki spēs noturēt augsti pacelto latiņu un tāpat kā šajā pavasarī, piedaloties Eiropas Sieviešu basketbola čempionāta organizēšanā Liepājā. Paldies atbildīgajām institūcijām par uzticēšanos liepājniekiem un gaidāmajiem sporta svētkiem Liepājā 2010.gada vasarā”.