© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/jauniesu_izlases/news/3458?season=3
Jūs šobrīd skatāties informāciju par 2005/06 sezonas spēlēm. Rādīt aktuālās sezonas informāciju?

Izlases sponsori


Latvijai uzticēts rīkot U-19 pasaules čempionātu

19.04.2010

 

Sestdien, 17. aprīlī, Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) valdes sēdē tika nolemts piešķirt Latvijai tiesības rīkot 2011. gada Pasaules čempionātu basketbolā jauniešiem līdz 19 gadu vecumam.

 

Plānots, ka Pasaules čempionāts U-19 jauniešiem norisināsies pēc 2009. gadā aizvadītā Eiropas čempionāta basketbolā sievietēm principa – grupu turnīri tiks izspēlēti Liepājā un Valmierā, bet uz otro izspēles posmu komandas sabrauks uz Rīgu.

U-19 Pasaules čempionāts basketbolā ir otrs prestižākais FIBA organizētais basketbola turnīrs aiz pieaugušo Pasaules čempionāta. Reizi divos gados tas pulcē jaunos profesionālos sportistus no pasaules basketbola lielvalstīm kā ASV, Ķīnas, Arengtīnas, Austrālijas un labākajām Eiropas komandām, kā arī potenciālās NBA un Eiropas basketbola zvaigznes, labākos trenerus, skautus, aģentus un žurnālistus no pieciem pasaules kontinetiem. 

Latvija nekad nav rīkojusi Pasaules līmeņa sacensības basketbolā un tikai vienu reizi ir spējusi kvalificēties Pasaules U-19 čempionātam. 1999. gadā U-19 Pasaules čempionātā Portugālē, Latvija ierindojās 9. vietā. Līdz ar Pasaules čempionāta rīkošanu, Latvijas 1992. gadā un agrāk dzimušajiem basketbolistiem būs vienreizēja iespēja, līdz ar spēlēšanu čempionātā, ierakstīt savu vārdu labāko Pasaules skautu un treneru blociņos.

Aldons VrubļevskisLatvijas Olimpiskās komitejas prezidents: “Neskatoties uz ekonomiskajiem satricinājumiem Latvijā, FIBA ir uzticējusies Latvijas Basketbola savienībai, deleģējot tik augsta līmeņa sacensību organizēšanu. Jūtamies gandarīti par šo vērtējumu, jo tas ir  Basketbola savienības un Latvijas sporta organizatoriskais novērtējums pasaules kontekstā. Tā ir arī atzinība pagājušajā gadā mūsmājās veiksmīgi noorganizētajam Eiropas čempionātam sievietēm.

Mūsu federācijām aktīvi jāpiesakās rīkot šāda līmeņa un nozīmīguma sacensības Latvijā. Tās parāda Latviju kā modernu un iespējām bagātu zemi. Tās varam sarīkot arī tādēļ, ka LOK sadarbībā ar pašvaldībām un valsti sekmīgi īsteno reģionālo Olimpisko centru attīstības programmu, pateicoties kurai U-19 čempionāts notiks Olimpiskajos centros Rīgā, Liepājā un Valmierā.”

Nils Ušakovs, Rīgas domes priekšsēdētājs: Esmu gandarīts, ka Rīgai būs iespēja uzņemt pasaules līmeņa sacensības un iepazīstināt sporta cienītājus ar musu pilsētu. Gaisīsim šos sporta svētkus Rīgā. 

Uldis Sesks, Liepājas domes priekšsēdētājs: “Esam ļoti priecīgi un pagodināti! Pērn pavasarī šķita neticami un apbrīnojami, ka Liepājai uzticēts organizēt 2009. gada Eiropas čempionāta sieviešu basketbolā apakšgrupas spēles astoņu valstu starpā. Jau novembrī Liepāja saņēma pozitīvu ziņu, ka Starptautiskā Basketbola federācija valdes sēdē lēmusi par labu Latvijai, piešķirot tiesības rīkot 2010. gada Eiropas čempionāta finālturnīru U-20 jaunietēm, un tas notiks tieši Liepājas Olimpiskajā centrā. Šogad februārī Liepājā viesojās FIBA sporta direktors Lubomirs Kotleba, kurš neskopojās ar atzinīgiem vārdiem pilsētai un ļoti augstu novērtēja Liepājas Olimpisko centru. Ziņa, ka Liepājā noritēs U-19 Pasaules čempionāta vīriešiem basketbolā apakšgrupu spēles 2011. gadā ļauj ticēt, ka Liepājas Olimpiskais centrs ir pēdējo gadu viens no vērtīgākajiem ieguvumiem Liepājai un arī visai Latvijai. Katrs šāds notikums ir ļoti svarīgs basketbola attīstībai, kā arī pilsētas pakalpojumu nozares attīstībai un mūsu pieredzei. Paldies atbildīgajām institūcijām par uzticēšanos liepājniekiem un gaidāmajiem sporta svētkiem Liepājā, kā arī ceram uz turpmāku tik pat veiksmīgu sadarbību.” 

Inesis BoķisValmieras domes priekšsēdētājs: „Valmiera kā potenciālā sacensību norises vieta izvēlēta, ņemot vērā pilsētas līdzšinējo pozitīvo pieredzi starptautisku sacensību organizēšanā. FIBA novērtējusi Eiropas U-16 meiteņu basketbola čempionātu 2007.gadā un Eiropas čempionāta basketbolā sievietēm apakšgrupu spēles 2009.gadā. Valmierai un Vidzemes Olimpiskam centram uzņemt šāda līmeņa sporta sacensības būs ne tikai gods, bet arī atbildība. Ņemot vērā, ka turnīrs ir ļoti prestižs, paredzam, ka pilsētā šajā laikā ieradīsies ne tikai sportisti, bet arī viņu līdzjutēji. Savukārt vidzemniekiem šī būs iespēja klātienē vērot augsta līmeņa basketbolu. Ceru, ka sportistus uzņemsim skatītāju pilnās tribīnēs, lai justu līdzi profesionālai cīņai laukumā un kopīgi piedzīvotu starptautiskas uzvaras tepat līdzās!”