© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/jauniesu_izlases/sievietes_u-20/news/3577

Izlases sponsori


Pēdējās spēles

Visas spēles

U-20 meitenes sagrauj Zviedriju

16.07.2010

 

Latvijas U-20 sieviešu basketbola valstsvienība ceturtdien pirmajā Eiropas U-20 čempionāta spēlē Liepājas Olimpiskajā sporta centrā ar 87:41 sagrāva Zviedrijas vienaudzes. Sabīne Niedola guva 29 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas.

 

Ceturtdienas rīta treniņu Olimpiskā centra galvenajā zālē papildināja pusstundu gara nodarbība otrajā zālē, gatavojot taktiku cīņai ar zviedrietēm. Vairāki video materiāli tika saņemti un analizēti pēdējā naktī pirms turnīra sākuma. Zviedrija vienigo treniņu LOC aizvadīja vienos pēcpusdienā, bet vienai no spēlētājām tika konstatēta paaugstināta temperatūra, Sportacentrs.com pastāstīja komandas galvenā trenere Jurgita Kausaite. Pusdeviņos vakarā Andris Ērglis un Violetais koris sāka atklāšanas pasākumu. Skatītāji ar ovācijām sagaidīja 16 labākās Eiropas komandas. Latvijas valstsvienība pilnā sastāvā pievienojās Ivo Fominam, dziedot Latvijas himnu.

Sākumsastāvs: Klintsone, Krastiņa, Rubene, Niedola, Šteinberga
Latvijas treneri starta piecniekā uzticējās Klintsonei, Krastiņai, Rubenei, Niedolai un Šteinbergai. Pirmie metieni komandu izpildījumā bija neprecīzi, taču Rubene pie sava groza atņēma bumbu pretiniecei, bet zviedrietes aizsardzībā pārkāpa noteikumus pret Niedolu. Pirmais soda metiens lidoja grozā, 1:0! Nākamajos divos uzbrukumos Sabīne guva punktus gan no groza apakšas, gan soda metienu līnijas, vēl pievienojot rezultatīvu piespēli Anetei Šteinbergai 7:0. Minūtes pārtraukums un zviedrietes to izmantoja savā labā, gūstot sešus bezatbildes punktus.
Izlases otro ofensīvu ievadija Niedola, bet cīņā zem abiem groziem aktīva bija Vītola, atlēkušajām bumbām pievienojot bloķētu metienu. Niedola turpināja sekmīgi uzbrukt un Latvija pirmo ceturtdaļu noslēdza ar 11:0 izrāvienu 18:6.

Liene Priede atklāja otrās ceturtdaļas rezultātu. Zviedrietes atbildēja ar diviem punktiem, laii tūdaļ aizsardzībā zaudētu trīs – pirmo tālmetienu Latvijas labā realizēja izlases kapteine Ieva Krastiņa. Puriņa, Klintsone, visa komanda sekmīgi spēlēja aizsardzībā, bet Vītola un Šteinberga bija precīzas no groza apakšas 27:8.

Ieva Krastiņa iemeta otro tālmetienu pēc kārtas, Latvijas pārsvars sasniedza divdesmit punktus, taču Mārtiņa Zībarta un Mudites Zanderes vadītās komandas ofensiva turpinājās. Aktīva bija Klintsone, soda metienus ar augstu precizitāti realizēja Niedola. Divdesmit minūšu laikā Latvijas aizsardzība ļāva pretiniecēm gūt tikai vienpadsmit punktus 40:11.

Nekas īpaši nemainījās arī otrajā spēles daļā un Latvijas U20 meitenes turpināja krasi atrauties un vienu brīdi rezultāta starpība jau sasniedza 48 punktus (72:24). Beigu beigās zviedrietes realizēja vairākus tālmetienus, kā rezultātā viešņām izdevās nedaudz pietuvoties un beigu finālsvilpei rezultāts vēstīja 87:41 Latvijas izlases labā.

Lielisku spēli aizvadīja vistiešākā šīs zāles saimniece Sabīne Niedola, kura pretinieču grozā salidināja 29 punktus. Savukārt, pretiniecēm labākā ar 16 punktiem bija Beāte Gulberga.

Līdz ar to, Latvija ir kļuvusi par B apakšgrupas līderi un rītdien būs jātiekas ar vienu no spēcīgākajām Eiropas izlasēm Krievijas meitenēm. Arī rītdien Latvijas spēle ir paredzēta kā pēdējā un tā sāksies pulksten 20:45.