© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/jauniesu_izlases/sievietes_u-20/news/3627

Izlases sponsori


Pēdējās spēles

Visas spēles

Esam lepni, ka tas notika Liepājā

29.07.2010

 

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks sarunā ar Basket.lv dalījās iespaidos par Liepājā un Grobiņā notikušo Eiropas U-20 sieviešu basketbola čempionātu, kurā Latvijas komanda izcīnīja bronzas medaļas.

 

Liepājā pērn labi spēlēja Latvijas sieviešu valstsvienība, šogad – jaunietes. Vai tas nozīmē, ka jūras vēji palīdz mūsu basketbolistēm?

Basketbolam Liepājā ir senas un bagātas tradīcijas. Arī atsaucīgi līdzjutēji, kuru atbalsts spēlētājām ļoti noder. Un tagad arī lieliska sporta bāze – Olimpiskais centrs, kas uzbūvēts atbilstoši šodienas un rītdienas prasībām.

Vai liepājnieki ir apmierināti ar Eiropas čempionāta norisi?

Galvenais, ka Latvijas meitenes rādīja ļoti labu sniegumu un spēles bija ļoti emocionālas. Tas bija tikai veiksmes jautājums, ka netikām finālā. Varbūt pusfinālā veiksme mazliet vairāk uzsmaidīja pretiniecēm, taču kopumā meitenes parādīja lielisku profesionalitāti un cīņassparu. Protams, prieks par mūsu Sabīni (Niedolu), kura spēlēja ļoti labi un iekļuva simboliskajā izlasē. Starp citu, gatavojot bukletu par gada svarīgākajiem notikumiem Liepājā, uz vāka nodrukājām arī Niedolas fotogrāfiju. Bijām pārliecināti, ka ne Sabīne, ne viņas partneres nepievils.

Turnīra sportiskā bilance jau apkopota. Vai saskaitīsiet arī saimnieciskos rezultātus?

Diemžēl Latvijā nav statistiskās metodikas, kā precīzi aprēķināt ieguvumu. Bet zinām, ka viesnīcas bija piepildītas, kafejnīcas – labi apmeklētas, bija lielāks pieprasījums pēc dažādiem pakalpojumiem. Jo vairāk šādu pasākumu, jo pilsētai labāk.

Liepāja ir gatava starptautiskos basketbola turnīrus rīkot katru gadu?

Ja FIBA piedāvās tādu iespēju, mēs neizvairīsimies. Nākamgad gaidām ciemos pasaules U-19 čempionāta dalībniekus.

Vai Eiropas čempionāta radītā ažiotāža palīdzēs Liepājas komandām nākamo sezonu sagaidīt stiprākām?

Patlaban strādājam pie vīriešu komandas Liepājas lauvas sastāva un treneru izvēles. Domāju, ka varētu būt pozitīvi pārsteigumi, bet par tiem runāsim, kad būs pienācis īstais brīdis.

 Foto: sportacentrs.com