© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/jauniesu_izlases/viriesi_u-20/news/3562?season=2
Jūs šobrīd skatāties informāciju par 2007/08 sezonas spēlēm. Rādīt aktuālās sezonas informāciju?

Izlases sponsori


U-20 izlase zaudē grieķiem un ieņem 3. vietu grupā

11.07.2010

 

Latvijas U-20 valstsvienība basketbolā sestdien Horvātijā notiekošajā Eiropas čempionātā savā pēdējā A grupas spēlē ar rezultātu 53:82 atzina Grieķijas vienaudžu pārākumu, līdz ar to pirmo kārto noslēdzot trešajā vietā apakšgrupā.

 

Latvijas rēķinu ar diviem precīziem soda metieniem atklāja Zeidaks, taču tas notika pēc tam, kad grieķi jau bija guvusi četrus punktus. Mirkli vēlāk Zeidaks trāpīja arī trejaci, tiesa, tas bija tikai mazs mierinājums kopumā ne visai labi iesāktajam mačam – pēc trīs ar pusi spēlētām minūtēm mīnus septiņi (5:12), bet drīz vien grieķi pārsvars sasniedza arī desmit punktus. Pie 5:15 Krūmiņš pieprasīja pirmo minūtes pārtraukumu, kad ceturtdaļā jāspēlē vēl aptuveni sešas minūtes. Pēc pārtraukuma mačā iesaistījās arī Ošiņš un Ošenieks, kurš vakar savainojās, taču šodien bija gatavs doties laukumā.

Ne pārtraukums, ne izmaiņas pieciniekā nelīdzēja, un Grieķijas basketbolistu turpināja atrauties, sasniedzot arī 16 punktu pārsvaru. Trīs minūtes pirms ceturtdaļas beigām sausuma brīdi pārtrauca Zeidaks, atkal trāpot divus soda metienus (7:21). Guvis visus līdzšinējos Latvijas punktus, Zeidaks devās atpūsties, un viņa vietā laukumā nāca rēzeknietis Butjankovs. Arī ceturtdaļas izskaņā mūsējiem ar punktu gūšanu nesekmējās, taču par laimi arī grieķi savu punktu ražu papildināja gausi, un pēc desmit spēlētām minūtēm - 12:30.

Otrā ceturkšņa ieskaņā Butjankovs ar sodiņiem palielināja latviešu punktu skaitu par diviem, bet grieķi nekavējoties atbildēja ar trijnieku. Trīs minūtes pēc otrās ceturtdaļas sākuma Meiers saņēma jau ceturto piezīmi un atstāja laukumu, tajā dodot vietu Rozītim. Rezultāts bija iestrēdzis jau aptuveni divas minūtes, kad Rozītim radās iespēja to beidzot mainīt, taču nekā – abi soda metieni garām. Pēc aptuveni četru minūšu klusuma abu komandu izpildījumā pirmie grozu no jauna iekaroja grieķi, īsā mirklī panākot +21 (37:16). Pēdējās minūtēs laukumā atgriezās pamatspēki – Krūmiņš, Zeidaks un Meiers, un tikai tas ļāva beidzot gūt punktus arī Latvijai. Tāpat kā puslaika sākumā, arī tā beigās mūsējo rindās izcēlās tieši Zeidaks, gūstot gan tālos, gan tuvos, gan sodiņus, pirmajā puslaikā savācot 14 punktus. Pēc 20 minūtēm mīnus 18 – 25:43.

Otrajā puslaikā pirmo reizi laukumā nāca arī Lauris Blaus, pie tam uzreiz pamata pieciniekā, taču jau pirmajā uzbrukumā nostaigāja. Mirkli vēlāk Lauris revanšējās par iepriekš pieļauto kļūdu, atzīmējoties ar saviem pirmajiem punktiem spēlē. Piepalīdzot Ošiņam, Laksam un Zeidakam, latviešiem izdevās pietuvoties līdz 14 punktu atstatumam (33:47), un Grieķijai pēc trim spēlētām minūtēm nācās ņemt pārtraukumu pārrunām. Pēc tā grieķiem izdevās gūt piecus punktus pēc kārtas, bet Zeidaka virsvadībā Latvija atbildēja ar trim. Tam sekoja centru šautā artilērija – vispirms Blaus, bet pēc tam Meiers beidzot guva savus pirmos punktus mačā. Tiesa, paralēli neizdevās tik pat veiksmīgi nospēlēt aizsardzībā, un rezultāta starpība daudz nemainījās. Trešā ceturkšņa beigās pirmo reizi spēlē iesaistījās arī Kristaps Brigmanis. Pēc 30 minūtēm - 46:62.

Divas ar pusi minūtes pēc pēdējās desmitminūtes sākuma Ošenieks aizskrēja ātrajā uzbrukumā un guva savus pirmos punktus mačā. Ceturtdaļas vidū Grieķijai izdevās aizsniegties līdz 20 punktu atstatumam (53:73), kas lika Krūmiņam pieprasīt minūtes pārtraukumu. Arī pēc tā aina laukumā nemainījās - punktus vairs izdevās gūt tikai dienvidniekiem, un Latvijas piedzīvoja sakāvi ar rezultātu 53:82.

Līdz ar to Latvijas U-20 izlase apakšgrupu turnīru pabeidza trešajā vietā A grupā un parīt pulksten 20:00 aizvadīs spēli pret B grupas pirmo vietu – visdrīzāk, Lietuvu, ar ko divreiz jau tikās pārbaudes mačos pirms čempionāta.

Grieķija – Latvija 82:53 (30:12, 13:13, 19:21, 20:7)
Latvija: Zeidaks 19, Ošiņš 7, Kārlis 6, Meiers 5, Butjankovs 4, Blaus 4, Laksa 4, Krūmiņš 2, Ošenieks 2, Celms, Brigmanis, Rozītis.