© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/lbl/bbl_kauss/news/3959

LBL sponsori


LBL Fināla sponsors


TV partneris

Pēdējās spēles

  • Tartu University - VEF Rīga
    25.09.2011 69:95
  • VEF Rīga - Rūdupis
    24.09.2011 80:75

Visas spēles

Lielais basketbols atgriežas Iecavā

11.11.2010

 

Piektdien pirmo spēli sava laukumā LBL 1.divīzijas čempionātā aizvadīs BA Turība komanda, kas plkst.18.30 Iecavā uzņems Latvijas čempionvienību Baronu. Latvijas labākais basketbols šajā pilsētā atgriežas pēc vairāk nekā 10 gadu pārtraukuma. Jācer, uz ilgu palikšanu.

 

Ievadam – ieskats 1996./1997.gada Dienā:

„Enerģisko skatītāju spiedienu uz pretinieku komandu vārda tiešajā nozīmē pastiprina tas, ka nelielajā zālē laukumu no tribīnēm šķir tikai svītra.”

„Iecavā darbojās visi 30 sekunžu tablo, tikai brīžiem katrs rādīja dažādus skaitļus.”

B-fans komanda pēdējos mačos rāda gan raksturu, gan meistarību. Liepājas komanda te zaudēja, Metropole un Brocēni uzvarēja tikai ar četru punktu pārsvaru. Ja izdosies saglabāt pirmo un attīstīt otro īpašību – Iecava var kļūt par murgu vietu valsts labākajām komandām.”

„Šodien varēja būt mūsu pēdējā spēle LBL. Tomēr, pateicoties sporta kluba Dartija priekšsēdētāja Gunta Pakalna atsaucībai, cerība pavīdējusi un mēs turpināsim strādāt.”

Pēdējā citāta autors ir toreizējais B-fans treneris Pēteris Višņēvičs, kura vadītās komandas enerģiskais spēles stils un emocijas Iecavas publikai varen labi gāja pie sirds. Savukārt ar labu vārdu pieminētais Guntis Pakalns joprojām ir savā vietā Sporta un atpūtas kooperatīvās sabiedrības Dartija valdes priekšsēdētāja amatā un atkal gatavo viesmīlīgas mājas senajam cīņubiedram un viņa komandai.

„Ar Pēteri esam kursa biedri, viņš pie manis brauca trenēties un spēlēt vēl padomju laikos,” atceras Pakalna kungs. „Tāpat kā iecavnieks Juris Garkalns un viņa trenētais TTT. Deviņdesmito gadu sākumā, kad Rīgā nebija kur spēlēt, SWH/Brocēni te uzņēma Badalonas Joventud. Toreiz dienas laikā nomainījām vairogus.

Basketbols Iecavā spēlēts visos laikos. Jaunatnes līga, Amatieru līga. Mūsu novada čempionātā piedalās 16 komandas, uz finālu visas 500 skatītāju vietas ir pilnas. Vai tauta nāks arī uz LBL spēlēm? Līdzjutēju paaudzes ir nomainījušās, B-fans atbalstītāji jau izauguši. Jaunajiem, iespējams, būs vajadzīgas dažas spēles, lai iesiltu. No Rīgas gan būšot autobuss ar studentiem, tā ka tribīnes nebūs klusas.

Zālē grīda ir tāda, kāda ielikta 1978.gadā. Toreiz darbos piedalījās iecavnieks Eiropas eksčempions Visvaldis Eglītis, kurš savām rokām katru dēlīti aptaustīja – stāv vēl šodien. Jumtu esam atjaunojuši, jaunus logus ielikuši, kosmētiskos remontus taisījuši. Tiesa, apkures un ventilācijas sistēmas nav mainītas. Plāni ir diži, būtu tikai naudiņa. Esam paši sev saimnieki – cik nopelnām ar bāzes īri, skolēnu pārvadāšanu un ēdināšanas pakalpojumiem, tik varam ieguldīt attīstībā.

Igaunijā ražotais tablo darbojas, bet – tas ir 1989.gada modelis. Visā Latvijā divi tādi palikuši. Patlaban sirds man nemierīga par 24 sekunžu rādītājiem. Meistars taisa, taisa, bet vēl nav sataisījis. Ceru gan, ka rīt viss būs kārtībā.

Ar Turības komandu sākām sadarboties vecas draudzības un basketbola mīlestības vārdā, bet ceram, ka draudzība vērsīsies plašumā. Ja viss ritēs labi, pavasarī, iespējams, slēgsim līgumu uz vairākiem gadiem. Basketbols un Iecava taču sader kopā.”

Piektdien Iecavā tiksies tabulas kaimiņi. BA Turība (bilance 2-2) ieņem piekto, Barons (2-3) – sesto vietu.

„Gatavojamies nopietni. No Rīgas brauks autobuss ar studentiem – faniem. Ceru, ka viņi sapratīsies ar iecavniekiem. Tomēr pirmajā reizē lielāko uzmanību veltām organizatoriskajām lietām – lai viss noritētu gludi, atbilstoši LBL pirmās divīzijas līmenim,” BA Turība direktors Jānis Vecrinks koncentrējas pirmajam solim. Un domā par nākamo.

Guntis Keisels