© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/lbl/eiropas_kauss/news/3933

LBL sponsori


LBL Fināla sponsors


TV partneris

Pēdējās spēles

Visas spēles

LBL oktobra spēlētājs: Mareks Jurevičus

02.11.2010

 

Latvijas Basketbola līgas komandu treneri par oktobra spēlētāju atzinuši Liepājas lauvu līderi Mareku Jureviču, kura trijās uzvarētajās spēlēs vidēji laukumā pavadījis 39 minūtes 42 sekundes, guvis 25 punktus, izcīnījis 4,7 atlēkušās bumbas, izdarījis 3,7 rezultatīvas piespēles un 3,3 reizes pārķēris bumbu.

 

Kā jūties dzimtajā Liepājā pēc diviem Ventspilī pavadītiem gadiem?

Kā jau mājās - patīkami. Noslēgta gan tikai pagaidu vienošanās, labprāt spēlētu augstākā līmenī. Kaut kādi varianti pavīd, taču līdz līgumam vēl neesmu ticis. Sajūta nav patīkama, taču cerības neatmetu. Bet pagaidām Liepāja ir labākais variants.

Vai divos gados komandā notikušas lielas izmaiņas?

Sastāvs nomainījies apmēram uz pusi, taču galvenais treneris ir cits - ar savu spēles izpratni un prasībām. Man gan tas nav nekas jauns, jo pie Agra Galvanovska spēlēju Ventspilī un viņš no manis grib to pašu, ko gribēja pērn un aizpērn. Bet partneriem gan vēl jāpierod.

LBL čempionātā esat izcīnījuši trīs uzvaras. Kura spēle bija visgrūtākā?

Ar Baronu - viņi tomēr ir Latvijas čempioni. Sastāvs gan pamainījies, tomēr arī jaunais modelis ir respektējams.

Kāpēc lauvām Baltijas līgā neveicas tik labi, kā LBL?

LBL ir darīšana ar labi zināmiem pretiniekiem, zinām, kā spēlēt. Baltijas līgā ir vairāk pārsteigumu, komandas ir labāk nokomplektētas un sagatavotas.  Augstāks līmenis. Man arī BBL bijušas labas spēles, taču ar sniegumu pēdējos mačos neesmu apmierināts. Varbūt sakrājies nogurums.

Kādas ir priekšnojautas pirms trešdienas spēles ar VEF Juniors? Vefu nesen jau uzvarējāt...

Tā bija cita komanda. Pēc vārdiem it kā stiprāka, taču nedomāju, ka trešdien mums pretim nāks kaut kas vājāks. Gan jau Vefs gribēs atriebties, spēlēs vairāki pamatsastāva spēlētāji un visi būs labi motivēti. Bet mēs arī gatavojamies nopietni.

 Foto: sportacentrs.com (Mārtiņš Sīlis)