© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/lbl/lbl_3_divizija/news/3993

LBL sponsori


LBL Fināla sponsors


TV partneris

Pēdējās spēles

Visas spēles

Veselovs: joprojām zinu, kur atrodas grozs

27.11.2010

 

Valmieras komandas centra spēlētājs Pāvels Veselovs ar 25 punktiem un 9 atlēkušajām bumbām bija viens no galvenajiem uzvaras kaldinātājiem cīņā ar čempionvienību Baronu - 77:72 (21:10, 36:40, 54:59). "Aizvien labāk sajūtam spēli," Pāvela teiktais vedina domāt, ka komanda rāpjas ārā no sezonas sākumā piedzīvotās bedres.

 

Sezonu sākāt ar 12 zaudējumiem, tagad LBL čempionātā ir trīs uzvaras no vietas. Iet uz labo pusi?

Noteikti! Beigusies traumu epidēmija, treniņā beidzot varam darboties pieci pret pieci un tā ir pavisam cita lieta. Diemžēl degunu salauzis Juris (Andžejevskis), taču vietā ir Raimonds (Gabrāns).

Ar Raimondu esat spēlējuši kopā Gulbenē un Ventspilī. Saprotat viens otru no pusvārda?

Zinu jau gan, kur viņš var iedot un kur nevar. Reizēm intuitīvi jūtu, ko viņš darīs. Spēlē ar Baronu arī bija vismaz divas situācijas, kad Raimonds īpaši neskatoties deva tur, kur man vajadzēja būt. Un es biju!

Rezultāts mainījās kā pa viļņiem - jūs ļoti labi sākāt, tad vajadzēja ilgi ķert pretiniekus rokā. Kāpēc tādas svārstības?

Iepriekšējās spēlēs lūzām ap trešās ceturtdaļas beigām, bet šodien tas notika otrajā ceturtdaļā, kad ielaidām gandrīz 30 punktus. Kāpēc? Pretinieki bija iejutušies, savukārt mēs pēc veiksmīgā sākuma mazliet zaudējām koncentrēšanos aizsardzībā.

Panika nesākās?

Nē, tāda nemaz nevarēja būt. Pārtraukumā treneris  atgādināja, ka aizsardzībā jāspēlē tikpat agresīvi, kā sākumā. To arī centāmies darīt.

Barons nepārsteidza?

Nē, bet mēs jau vairāk domājām par savu spēli - lai parādītu visu, ko protam.

Pats piecās LBL spēlēs vidēji esi guvis 18,4 punktus. Esi atgriezies formā pēc savainojumiem?

Veselības ziņā (tpu, tpu, tpu...) patiesi viss ir kārtībā, taču fiziski vēl nejūtos pilnīgi gatavs. Divus mačus spēlēju ar temperatūru, lietoju antibiotikas, tāpēc kājas kļūst smagas agrāk, nekā gribētos. Taču joprojām zinu, kur atrodas grozs (smejas).

Šķiet, komandas interesēs esi mainījis ampluā, no ceturtā numura kļūdams par centru...

Jā, kamēr komandā bija Kaspars (Cipruss), spēlēju par ceturto. Patiesību sakot, šajā pozīcijā jūtos labāk, bet - kas jādara, tas jādara. Pieļauju, ka pret kārtīgiem smagajiem centriem viegli neklāsies, bet, par laimi, LBL tādu tikpat kā nav. Galvenais, ka noskaņojums uzlabojas - gan man, gan visai komandai.

Guntis Keisels

Foto: bkvalmiera.lv