© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/lbl/lbl_zvaigznu_spele/news/3521

LBL sponsori


LBL Fināla sponsors


TV partneris

Pēdējās spēles

Visas spēles

LBL triumfē "Barons"

28.05.2010

 

Saistītā informācija

Barons – VEF 78:71

BK "Barons"

BK VEF Rīga

Par Latvijas Basketbola līgas (LBL) 2009./2010. gada sezonas čempioniem kļuvuši Rīgas ''Barons'' basketbolisti, kuri finālsērijas izšķirošajā septītajā spēlē ar 78:71 pārspēja citu galvaspilsētas klubu - VEF.

 

Sērijas izšķirošās spēles rezultātu ar diviem soda metieniem atklāja Andrejs Šeļakovs. Mača sākumā uzbrukums ņēma virsroku pār aizsardzību. Pirmās ceturtdaļas pirmajā pusē sekmīgāki uzbrukumā bija VEF basketbolisti, kuri nekautrējās uzbrukt no tālienes. Divi trejači Sandim Valteram, Tadžam Makalagam viens, un pēc nospēlētām sešām minūtēm VEF bija četru punktu pārsvars – 15:11. Mārtiņš Skirmants ar pustālo un Uvis Helmanis ar tālu trīspunktnieku atguva mājiniekiem vadību – 16:15. Arī pirmās ceturtdaļas izskaņā nedaudz labāki bija ''baroni'', to noslēdzot ar pāris punktu pārsvaru – 20:18.

Otrā ceturtdaļa sākās haotiski, abu komandu izpildījumā bija daudz kļūdu un daudz garām aizmestu metienu, pat no ļoti labām pozīcijām. Nekvalitatīvā basketbolā spilgts moments bija Efedžuku danks pāri Šeļakovam. Tas pats Efedžuku nedaudz vēlāk ātrajā uzbrukumā guva vēl divus punktus, ceturtdaļas vidū izvirzot savējos vadībā ar četriem punktiem – 26:22. VEF ar Aleksa Renfro pūlēm izdevās turēt līdzi rezultātā un puslaika izskaņā pat iegūt nelielu pārsvaru. Pirmais puslaiks noslēdzās ar minimālu VEF pārsvaru – 34:33.

Pēc pārtraukuma labāk spēlē iejutās mājinieki, kuri sāka ar 7-0 izrāvienu, likvidējot VEF pārsvaru un izvirzoties vadībā ar sešiem punktiem – 40:34. Trešās ceturtdaļas vidū pēc diviem Aigara Vītola precīziem soda metieniem ''Barons'' tika pie tobrīd spēlē lielākā pārsvara +9 (47:38). VEF atbilde bija zibenīga – Ingus Bankevica trīnītis un Makalaga danks pēc pārtvertas bumbas strauji samazināja ''Barona'' pārsvaru, kas lika Edgaram Teterim ņemt minūtes pārtraukumu. Uzreiz pēc pārtraukuma Efedžuku beidzot bija precīzs no tālās distances (1/6) un atkal ļāva savējiem elpot vieglāk – 50:43.

VEF presings un Renfro agresivitāte uzbrukumā uz īsu brīdi apturēja ''Barona'' izrāvienu, bet divas minūtes pirms ceturtdaļas beigām Sirsniņš iemeta tālu trīspunktu metienu, un ''Barona'' pārsvars pirmo reizi mačā pārsniedza desmit punktus – 59:48. Minūtes pārtraukums VEF. Efedžuku pēc tam iemeta pustālo, un ''Baronam'' jau +13. VEF līdz ceturtdaļas beigām deficītu samazināja līdz deviņiem punktiem – 61:52.

Mača pēdējā ceturtdaļa sākās ar pamatīgu VEF presingu. Nikolaja Mazura padotie pēc izturētas aizsardzības daudz skrēja ātrajos uzbrukumos un tika pie brīviem metieniem arī pozicionālos uzbrukumos, taču precizitāte, uzbrūkot grozam, bija neapmierinoša. ''Barons'', lai arī uzbruka mazāk, tomēr, pateicoties VEF neveiksmēm, spēja turēties drošā attālumā. Divas minūtes un 51 sekundi pirms mača beigām Gatis Jahovičs ātrajā uzbrukumā pievilka VEF līdz -5, pēc tam Valters realizēja divus soda metienus, un ''Barona'' pārsvars bija vairs tikai trīs punkti – 71:68. Pēdējās pāris minūtēs precīzāki bija ''baroni'', izcīnot uzvaru ar 78:71.

LBL finālsērija, 7. spēle
Barons – VEF 78:71 (20:18, 13:16, 28:18, 18:19)<
Barons: Efedžuku 19, Sirsniņš 15, Vītols 12, Helmanis 10, Makdermots 8, Skirmants 7, Timermanis 3, Šlesers 2, Zorins 2, Fledmanis
VEF: Renfro 23+10 atl.b, Makalags 18, Valters 10, Bankevics 5, Jahovičs 5, Ņeļubovs 4, Labuckas 2, Šeļakovs 2, Štālbergs 2, Gailītis

Foto: Renārs Buivids