© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/lbl/news/2745?season=5
Jūs šobrīd skatāties informāciju par 2008/2009 sezonas spēlēm. Rādīt aktuālās sezonas informāciju?

LBL sponsori


LBL Fināla sponsors


TV partneris

Pēdējās spēles

Visas spēles

Štelmahers pamet "ASK Rīga"

08.04.2009

 

''ASK Rīga'' saspēles vadītājs Roberts Štelmahers negaidīti pametis komandu un devies uz Itāliju, lai izietu medicīniskās pārbaudes Itālijas otrās līgas klubā ''Prima Veroli''. Lēmums pirms sezonas izšķirošajām spēlēm atstāt komandu ir negaidīts gan kluba vadībai, gan sponsoriem un līdzjutējiem.

 

''Par Štelmahera plāniem komandas vadība uzzināja tikai vakar vakarā, un tas nenoliedzami bija pārsteidzoši un negaidīti. Štelmahera gadījums ir īpašs ar to, ka Robertam visa alga līdz sezonas beigām jau ir samaksāta, un nauda atrodas viņa kontā. Pateicoties tam, ka klubam izdevās piesaistīt individuālo sponsoru, kas sedza tieši Štelmahera atalgojumu, viņš bija nokļuvis, iespējams, vislabākajā situācijā no visiem Latvijā spēlējošajiem basketbolistiem. Žēl, ka tā beidzās mūsu sadarbība, jo ''ASK'' izrādīja pretīmnākšanu gan Roberta rehabilitācijas periodā, gan veiksmīgi atrisinot atalgojuma jautājumu, taču, kā zināms, Itālijas 2. līga pēdējā laikā vilina daudzus labus spēlētājus,'' teica ''ASK'' ģenerālmenedžeris Māris Jučmanis.

Par Štelmahera turpmākajām gaitām runāt šobrīd ir pāragri, jo basketbolists vēl nav saņēmis medicīniskās komisijas atzinumu, tomēr jebkurā gadījumā spēlēšana ''ASK'' ir zem lielas jautājuma zīmes. Tuvākajās dienās Štelmahers atgriezīsies no Itālijas un kluba vadība, cer uzzināt precīzāku situācijas izklāstu no paša spēlētāja.

''ASK'' sastāvā Štelmahers aizvadījis 14 spēles, Baltijas līgā vidēji laukumā pavadot 14:47 minūtes, gūstot 2,3 punktus un atdodot 2,1 rezultatīvas piespēles, savukārt LBL turnīrā vidēji spēlētās 19:46 minūtēs, gūti 5,3 punkti un 2 reizes rezultatīvi asistēts.  
 
''Prima Veroli'' klubs spēlē Itālijas otrajā līgā - tajā pašā, kuru pārstāv Sanda Valtera Imolas ''Aget'' un Kristapa Janičenoka ''Umana Reyer''. ''Prima Veroli'' pašreiz turnīra tabulā ar 17 uzvarām 27 mačos ieņem 2.vietu. Komandu trenē Andrea Trinkjeri. Komandā pārsvarā ir vietēji basketbolisti, taču ir arī pāris amerikāņi un pa vienam pārstāvim no Argentīnas un Izraēlas. Kluba pieredzējušākais spēlētājs ir 35 gadus vecais itāliešu aizsargs Mians Mikele, kurš Itālijas izlases sastāvā 2004. gada Atēnu olimpiādē ieguva sudraba medaļu.

Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv