© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/lbl/news/2989

LBL sponsori


LBL Fināla sponsors


TV partneris

Otrdien sāksies LBL2 sezona

04.10.2009

 

Otrdien ar spēlēm Rīgā un Ogrē sāksies 2009./2010. gada sezona Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrajā divīzijā. Turnīrā šosezon startēs astoņas komandas, no kurām trīs debitēs šajā līgā.

 

Trīs komandas - BK Biznesa augstskola "Turība", BS "Ogre" un DSN debitēs tik augsta līmeņa turnīrā. Visas iepriekš spēlēja Latvijas Amatieru Basketbola līgā (ABL), pie tam "Turība" pagājušajā sezonā kļuva par ABL čempioni. Tiesa, tas nebija vienīgais "turībnieku" panākums - komanda triumfēja arī Studentu Basketbola līgā. Šovasar trenera Pētera Višņēvica vadībā "Turība" labi pastrādājusi un noteikti būs gatava jaunajam izaicinājumam. Komandu starpsezonā papildinājuši divi ārējās līnijas spēlētāji - Krišs Zupiņš un LBL2 čempions Līvānu komandas rindās Ēriks Visockis, kā arī centra spēlētājs Andis Zariņš, kurš pēc Ventspils sporta skolas pabeigšanas pagājušajā sezonā pārstāvēja "Barons/Matejs" ABL turnīrā.

"Ogres" komandā Latvijas U-16 valstsvienības trenera Pētera Ozoliņa vadībā startēs vairums vietējās sporta skolas audzēkņu, bet pa kādam arī jau sen Ogres sporta skolu pabeigušam spēlētājam. Līdzīgi arī DSN komandā, kur Mārtiņa Fomina rīcībā būs vairums aizvadītās vasaras U-16 izlases spēlētāji, kā arī "Daugavas Sporta nama" skolas jaunatnes līgas spēlētāji. DSN turnīrā startēs kā LBL pirmās divīzijas kluba "Ķeizarmežs" fārmklubs, līdz ar to vairāki basketbolisti spēlēs abās komandās - Arnis Lībažs, kā arī U-16 spēlētāji Ojārs Siliņs un Klāvs Strazdiņš.

Ja pagājušajā sezonā Gulbenes "Buki" vēl spēlēja LBL pirmajā divīzijā, tad šosezon būs jāsamierinās ar spēlēšanu otrajā. Domājams, ka komandas rindās lielākoties būs vietējās sporta skolas audzēkņi. Lielas pārmaiņas arī čempionvienībā "RNS-D/Līvāni" - pirmkārt, komandu cīņās vadīs treneris Edgars Cimars. No zināmākajiem komandas spēlētājiem ierindā palikuši aizsargs Didzis Bērziņš, uzbrucējs Nauris Maskalāns un centrs Jānis Baumerts.

Latvijas vicečempioni "Barons/LMT" būs viens no trijiem klubiem, kam LBL2 turnīrā būs fārmklubs - šosezon atkal startēs "Barons/Rīdzene" vienība. Tāpat "Ventspils" fārmkluba funkcijas turpinās veikt "Ventspils Augstskola", bet bijušais "RNS-D/Līvāni" galvenais treneris Mareks Bajārs pievienojies vieniem no sīvākajiem pretiniekiem pagājušajā sezonā un turpmāk vadīs BK "Saldus" vienību, kuras sastāvā palikusi liela daļa pagājušās sezonas spēlētāju, līdz ar to saldenieki noteikti uzskatāmi par vieniem no, ja ne pašiem galvenajiem favorītiem uz čempiontitula izcīnīšanu. Tiesa, komandas motors Edgars Buiķis turpmak pārstāvēs "Ventspils Augstskolas" krāsas.

Latvijas Basketbola līgas 2. divīzija

Komanda
BJSS "Rīdzene/Barons"
BK Biznesa augstskola "Turība"
BK Saldus
BK "Ventspils Augstskola"
BS Ogre
DSN
Gulbene
RNS-D/Līvāni