© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/lbl/news/2992

LBL sponsori


LBL Fināla sponsors


TV partneris

LBL 1. divīzijas čempionāts sāksies trešdien

06.10.2009

 

Rīt, 2009.gada 7.oktobrī, ar VEF – Ventspils un Ķeizarmežs – Liepājas Lauvas spēlēm sāksies Latvijas Basketbola Līgas 19.sezona. LBL 1.divīzijā piedalīsies 7 komandas – bez jau pieminētajām, arī Valmiera, Barons un Jelgavas Zemgale.

 

Divi klubi, kas piedalīsies Eiropas kausu izcīņās "Ventspils" un VEF spēlēs divus apļus, pārējās piecas komandas - sešus apļus. Seši labākie pēc regulārās sezonas piedalīsies izslēgšanas turnīrā, kurā tiks noskaidrots Latvijas čempions basketbolā.

Pirmssezonas favorīti ir abi Eirokausos spēlējošie klubi – Latvijas čempioni "Ventspils" un 4. vietas īpašnieki VEF. "Ventspils" ir saglabājuši savā sastāvā galvenos pērnās sezonas līderus – Mareku Jurēviču, Jāni Strēlnieku, Dairi Bertānu un Ronaldu Zaķi. Eirolīgas kvalifikācijas spēlēs lieliski aizvadīja arī amerikāņu leģionārs Ārons Petvejs. Arī VEF palikuši vairāki līderi – Jurijs Aleksejevs, Andrejs Šeļakovs, Gatis Jahovičs. No Valmieras vefiņu pārnācis Ingus Bankevics un pievienojies arī daudzsološs amerikāņu saspēles vadītājs Alekss Renfro.

Baltijas Basketbola Līgā Latviju pārstāvēs arī Valmiera un Liepājas Lauvas, kam teorētisku vajadzētu pretendēt uz bronzas medaļām. Nevaram aizmirst arī par Jelgavas Zemgali. Tomēr vistumšākais "zirdziņš" šobrīd ir "Barons". Komanda sastāvu sāka komplektēt vēlāk par pārējiem, taču neviens nebrīnīsies, ja "Barons" pavasarī iesaistīsies cīņā par čempiona titulu.

Aizvadītajās 18 sezonās Valda Valtera vadīti dažāda nosaukuma "Brocēni" un "Ventspils" ir izcīnījuši pa astoņiem tituliem, pa reizei Latvijas spēcīgākie klubi ir bijuši ASK un "Barons".

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64