© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/lbl/news/3069

LBL sponsori


LBL Fināla sponsors


TV partneris

Ventspilnieki sagādā pirmo zaudējumu "Turībai"

04.11.2009

 

Saistītā informācija

VeA – Turība 85:70

Gulbenes Buki – Barons/Rīdzene 70:93

BK "Ventspils Augstskola"

BK Biznesa augstskola "Turība"

Barons/Rīdzene

BK Gulbenes Buki

Šovakar Latvijas Basketbola līgas (LBL) 2. divīzijā notika divas spēles. "Ventspils Augstskola" savā laukumā ar 85:70 sarūpēja pirmo neveiksmi līdzšinējiem turnīra līderiem - BK "Turība", savukārt Gulbenē vietējie "Buki" bija krietni viesmīlīgāki pret saviem viesiem - BJSS "Rīdzene/Barons", kam piekāpās ar 70:93.

 

Ventspils mačā kaut cik sīvāka spēkošanās bija vērojama vien pirmajā ceturtdaļā, kuru laukuma saimnieki uzvarēja ar 20:16. Otrās ceturtdaļas sākumā "Turības" basketbolistiem vēl vienu reizi  izdevās panākt izlīdzinājumu (24:24), tomēr spēles turpinājumā noteikumus laukumā diktēja "Ventspils Augstskola". Pēc puslaika mājinieki atradās vadībā ar 45:33, pēc trešās ceturtdaļas – ar 69:51, bet finālā rīdziniekiem tika sagādāts pārliecinošs zaudējums ar 85:70. Ventspilnieku rindās visrezultatīvākais bija Dāvis Lejasmeiers (20 punktu), bet starp BK "Turība" basketbolistiem izcēlās Kristaps Šteinbergs un Edmunds Dukulis – pa 14 punktiem.

Gulbenes spēlē vietējie basketbolisti cerīgu iespaidu atstāja pirmajā ceturtdaļā, kuru vinnēja ar 18:16. Līdz pārtraukumam viesi palēmām pārņēma gan iniciatīvu, gan vadību – pēc puslaika ar 41:39 vadībā jau "Rīdzene/Barons". Spēles otrajai daļai vairāk spēka bija saglabājuši viesi, kam pēc trešās ceturtdaļas bija jau 15 punktu pārsvars, bet visā mačā tika uzvarēts vēl pārliecinošāk – 93:70. "Gulbenes Buku" labā visvairāk punktu guva Artūrs Lūsis (23), ar viņu veiksmīgi konkurēja veseli divi rīdzinieki – Artūrs Dušelis un Sandris Vītols, kuriem katram pa 25 iemestiem punktiem.

Foto: Ritvars Raits, Sportacentrs.com