© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/lbl/news/3105

LBL sponsori


LBL Fināla sponsors


TV partneris

"Ventspils" uzvar Jelgavā

19.11.2009

 

Saistītā informācija

Zemgale – Ventspils 73:88

BK "Ventspils"

BK "Zemgale"

Dāvanu valsts svētkos sev pasnieguši BK "Ventspils" basketbolisti, kas viesos pārliecinoši ar 88:73 apspēlēja "Zemgali", lai gan pēc pirmā puslaika viesiem bija tikai divu punktu pārsvars. Ventiņu debitanta Akīma Skota rēķinā 20 punktu.

 

Domas par to, kurš ir šī mača favorīts, pirms mača bija pavisam vienotas – protams, dāvanu svētkos sev un līdzjutējiem jāpasniedz ventspilniekiem. Starpsezonu periodā "Zemgali" apspēlēja arī čempionu jaunā maiņa, bet jelgavnieki ar lieliem panākumiem nedz pirms sezonas, nedz tās sākumā nevarēja lepoties. Iespējams, ventiņus no sliedēm izsita Mareka Jurevičus nespēlēšana – iesildoties BK "Ventspils" kapteinis sajuta sāpes celī, tāpēc tika nolemts uzbrucēju pietaupīt – taču pirmajās desmit minūtēs neveiksmju bija krietni vairāk, par veiksmēm. Mājinieki, ar Jāni Bambi priekšgalā, sajutuši, ka svētki var būt arī viņu ielā, nadzīgi izmantoja viesu kļūdas, ceturtdaļu noslēdzot savā labā 21:15.

Otrajā ceturtdaļā ventspilnieki jau cīnījās krietni apņēmīgāk, tomēr arī zemgalnieku plānos nebija tā vienkārši padoties. Pēc spēlētām trīsarpus minūtēm Ārons Petvejs ar triecienu no augšas pēc ilgāka pārtraukuma vadībā izvirzīja kurzemniekus (26:25), taču lūzums vēl panākts nebija. Galvenokārt pateicoties Bambja un Ilmāra Bergmaņa veiksmēm uzbrukumā, "Zemgale" turpināja turēties nelielā vadībā, tomēr ceturtdaļas beigās pēc Akīma Skota diviem soda metieniem priekšā atkal bija BK "Ventspils". Mājiniekiem vēl bija iespēja izlīdzināt rezultātu, taču tas neizdevās – 35:37.

Pēc atpūtas čempioni uzņēma kārtīgus apgriezienus. Ceturtdaļas vidū ventspilnieku pārsvars pēc Ronalda Zaķa metiena pirmo reizi pārsniedza desmit punktus (58:47). Šādu vadību līdz ceturtdaļas beigām nosargāt neizdevās (65:57), tomēr intriģējoša mača izskaņa tik un tā nesanāca. Pēdējās desmit minūtes BK "Ventspils" nospēlēja krietni veiksmīgāk par sāncenšiem, četras minūtes līdz mača beigām panākot jau pluss 20 – 82:62. Atlikušajā laikā zemgalnieki spēja nedaudz samazināt savu punktu deficīti, taču tas arī bija viss – valsts svētkos uzvaru 88:73 svinēja ventspilnieki.

LBL 1.divīzija, 18. novembrī

Zemgale – Ventspils 73:88 (21:15, 14:22, 22:28, 15:23)
Zemgale: Bambis 17 (8ab), Gulbis 15, Bergmanis 12, Mētra 7, E. Krūmiņš 4, K. Krūmiņš 3, Meikšāns 3, Seņkāns
Ventspils: Skots 20, Bertāns 13, Bērziņš 13, J. Strēlnieks 12, Zaķis 10, Kalve 9, Petvejs 7 (7ab), Blaus 4, Meiers, A. Strēlnieks, Sokolovs

Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com