© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/lbl/news/3108

LBL sponsori


LBL Fināla sponsors


TV partneris

"Buki" zaudē "Līvāniem"

20.11.2009

 

Šovakar Latvijas Basketbola līgas (LBL) 2. divīzijā tika aizvadīta viena spēle – "Līvāni" savā laukumā uzņēma "Gulbenes Bukus". Ja abu komandu iepriekšējā mačā vajadzēja pat divus pagarinājumus, lai uzvarētu "Buki", tad šoreiz līvāniešiem izdevās revanšēties jau pamatlaikā – 85:75.

 

Laukuma saimnieki, kuriem šosezon vēl nebija paveicies tikt pie kādas panākuma, spēles pirmajā ceturtdaļā bija kripatiņu veiksmīgāki par "Bukiem" un uzvarēja ar 19:17. Otrajā ceturtdaļā abas komandas turpināja sīvi cīkstēties, bet, dodoties pārtraukumā, "Līvāni" savu mazo handikapu bija palielinājuši jau līdz trim punktiem – 41:38.

Lai arī trešā perioda vidū viesiem izdevās panākt izlīdzinājumu (52:52), ceturtdaļas beigas piederēja līvāniešiem, kuri izvirzījās vadībā jau ar sešu punktu pārsvaru – 63:57. Visinteresantākā bija pēdējā ceturtdaļa. "Gulbenes Buki" uzsāka izmisīgu iedzīšanas mēģinājumu, kas perioda vidū vainagojās ar panākumu – viesi pēc ilgāka laika izvirzījās vadībā – ar 69:68. Tā vietā, lai attīstītu savu panākumu, gulbenieši praktiski apstājās, ļaujot vadību atkal pārņemt laukuma saimniekiem – spēles 37.minūtē "Līvāniem" atkal sešu punktu pārsvars – 75:69. Pēc tāda pavērsiena "Gulbenes Buki" tā arī vairs nespēja atgūties, ļaujot līvāniešiem svinēt pirmo uzvaru turnīrā – 85:75.