© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/lbl/news/3178

LBL sponsori


LBL Fināla sponsors


TV partneris

Fināla atkārtojumā uzvar "Barons"

21.12.2009

 

Saistītā informācija

Barons – Ventspils 75:70

BK "Ventspils"

BK "Barons"

Latvijas Basketbola līgas 1.divīzijas spēlē ''Barons'' sestdien Daugavas Sporta namā ar rezultātu 75:70 pārspēja BK ''Ventspils'' vienību. Rezultatīvākais mājinieku rindās bija Ivars Timermanis, kurš guva 24 punktu.

 

Spēle iesākās diezgan līdzīgi. Abas komandas spēlēja agresīvi gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Spēles sākumā ar 11:10 vadībā izvirzījās vadībā mājinieki. Ceturtdaļas vidū nedaudz spēles iniciatīvu atguva ''Barons'' basketbolisti, kuri ar aktivitātēm uzbrukumā un aizsardzībā nedaudz palielināja savu pārsvaru. Viesi vairākkārtīgi kļūdījās - no tām daudzas pieļāva Ārons Petvejs. Arī uzbrukumā pirmās ceturtdaļas gaitā labāk darbojās ''Barons'' basketbolisti. Pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar 25:19 par labu ''Barons''. Otrā ceturtdaļa iesākās ar diviem neprecīziem ''Barons'' uzbrukumiem. Pirmie gan punktus ceturtdaļā guva tieši ''Barons'' basketbolisti, izvirzoties vadībā ar 27:19. Ventspilnieki gan nepadevās un tie ātri vien veica nelielu izrāvienu, samazinot rezultāta starpību. Kopumā otrā ceturtdaļa bija diezgan līdzīga - mājinieki spēja droši noturēt savu pārsvaru. Lai arī vienu brīdi ventspilnieki pat izvirzījās vadībā, pēc puslaika ar 43:38 vadībā atradās ''Barons''.

Otrais puslaiks iesākās ar vairākām abu komandu kļūdām un neprecīziem uzbrukumiem. Pirmos punktus guva ventspilnieki, panākot 40:43. Pēc Sanda Buškevica precīzā trīspunktnieka rezultāts kļuva neizšķirts - 43:43. Otro puslaiku nedaudz labāk uzsākuši bija tieši viesi. Kopumā trešo ceturtdaļu veiksmīgi aizvadīja ventspilnieki gan aizsardzībā, gan uzbrukumā, izvirzoties pat vadībā. Līdz trešās ceturtdaļas beigām spēle izlīdzinājās un pirms ceturtās ceturtdaļas ''Barons'' atradās vadībā ar 53:52. Ceturtdaļa iesākās ar precīzu Edija Šlesera metienu, pēc kā ''Barons'' palielināja pārsvaru līdz 55:52. Ceturtdaļas sākumā nevienai no komandām gan neizdevās veikt kādu būtisku izrāvienu un spēle bija līdzīga. ''Barons'' gan turpmākajās dažās minūtēs spēja izveidot būtisku izrāvienu, panākot jau +7 - 66:59. Līdz spēles beigām mājinieki šo pārsvaru noturēja un svinēja uzvaru ar 75:70. 

Foto: Ivars Veiliņš, jelgavasvestnesis.lv