© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/lbl/news/3207

LBL sponsori


LBL Fināla sponsors


TV partneris

"Valmiera" Rīgā uzveic "Baronu"

05.01.2010

 

Saistītā informācija

Barons – Valmiera 64:71

BK "Barons"

BK Valmiera

"Valmieras" basketbolisti otrdienas vakarā Daugavas Sporta namā ar rezultātu 71:64 saspringtā cīņā uzveica Rīgas "Barons" vienību, tādējādi revanšējoties par sāpīgo zaudējumu iepriekšējā savstarpējā mačā.

 

Lai arī pirmais "baronu" metiens Timermaņa izpildījumā nebija precīzs, jau nakamajā uzbrukumā Efedžuku no tālās distances atklāja rezultātu. Vēl mirkli vēlāk Zorins panāca jau 5:0, bet valmierieši uz to atbildēja ar Graudiņa gājieniem (4:5). Vairākas nesekmīgas darbības pēc kārtas neļāva nevienai no komandām minūtes divas gūt punktus, kad beidzot šo klusumu pārtrauca Zorins, saņemot piespēli no Helmaņa groza apakšā, gūstot divus punktus, bet jau neilgi pēc tam Melderis pieprasīja pirmo minūtes pārraukumu šajā spēlē pie rezultāta 4:7. Pēc tā arī notika pirmā maiņa – Vītols nomainīja ne visai veiksmīgi maču uzsākušo Timermani. Pārsvaru groza apakšā mājinieki turpināja izmantot veiksmīgi, un Zorins turpināja pildīt savu punktu kontu. Neilgi pirms ceturtdaļas beigām beidzot atdzīvojās arī citi valmierieši bez Graudiņa – Krešnars un Deiviss īsā laikā panāca vairs tikai 10:12, bet 44 sekundes pirms beigām Andžejevskis izlīdzināja rezultātu. Tieši Andžejevskis arī pielika skaistu punktu pirmajām desmit minūtēm, sekundi pirms beigām iemetot trejaci – 15:12 viesu labā.

Otro desmitminūti ar diviem punktiem atklāja Virsis, palielinot valmieriešu pārsvaru līdz pieciem punktiem, tomēr turpinājums veiksmīgāks padevās "Baronam" – kopējiem spēkiem izdevās atgūt vadību (18:17), tiesa, tikai uz mirkli, jo drīz vien Graudiņš realizēja tālmetienu – 20:17 viesu labā. Precīzi piektajā cetturtdaļas minūtē Efedžuku panāca 20:23. Attgriezies laukumā, Sirsniņš "baronu" rindās vispirms saņēma jau trešo piezīmi vēlreiz uzbrukumā pret Andžejevski), bet mirkli vēlāk laboja savu kļūdu, izlīdzinot rezultātu (23:23). Trīs ar pusi minūtes pirms puslaika noslēguma Amoliņš gan atkal panāca vadību Valmierai", un šoreiz jau minūtes pārtraukumu bija spiests pieprasīt "Baronu" treneris Edgars Teteris. Tas gan mājiniekiem nedeva cerēto, gluži otrādi – valmierieši īsā laika sprīdī panaca jau deviņu punktu pārsvaru (32:23), kas "Baronu" noveda līdz vēl vienam minūtes pārtraukumam. Pēc tā laukumā vairs nekas nemainījās, un pirmais puslaiks noslēdzās ar viesu pārsvaru – 32:23.

Atceroties iepriekšējo viesošanos "Daugavā" pie "Barona" valmieriešiem noteikti pirms otrā puslaika bija jābūt uzmanīgiem. Pirmais uzbrukums noslēdzās ar Kaufmaņa precīziem diviem punktiem un pirmo reizi desmit vai vairāk punktu pārsvars (34:23). Valmieriešu aizsargs mirkli vēlāk iemeta trejaci, un jau mazāk nekā divas minūtes pēc sākuma Teterim atkal jāpieprasa pārtraukums... Panākuši pat 16 punktu pārsvaru (43:27), valmierieši nedaudz atslāba, ļaujot mājiniekiem atgūties. "Barons" pamazām rāpās ārā no dziļās bedrees, un līdz ceturtdaļas beigām jau bija tikuši teju pie pašas malas – 44:48.

Efedžuku ar triecienu no augšas pēdējās ceturtdaļas sākumā panāca vairs mīnus divi, un tad no miega pamodās ari viesi. Lai arī atkal uz brīdi panākuši 12 punktu pārsvaru, noturēt savu pārsvaru vieesiem kļuva arvien grūtāk. Ar Timermaņa un Efedžuku pūlēm "baroniem" izdevās pietuvoties līdz sešu punktu attālumam, bet Deiviss trīs ar pusi minūtes pirms biegām panāca plus astoņi (65:57). Pēc kārtējā rīdzinieku minūtes pārtraukuma Amoliņšiemeta trijnieku (68:57), bet otrā laukuma galā ar to pašu atbildēja Timermanis. Pusotru minūti pirms beigām Amoliņš iemeta vienu no diviem soda metieniem (69:60), Efedžuku un Timermanis panāca arī mīnus seši (64:70), bet ne vairāk, un spēle noslēdzās ar "Valmieras" panākumu - 71:64.

Foto: Renārs Buivids