© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/lbl/news/3216

LBL sponsori


LBL Fināla sponsors


TV partneris

"Ventspils" galvenā trenera amatā horvāts Poropats

09.01.2010

 

Latvijas čempionvienība Basketbola klubs „Ventspils” ir panākusi vienošanos ar horvātu speciālistu Silvano Poropatu, kurš turpmāk pildīs komandas galvenā trenera pienākumus.

 

Trīsdesmit astoņus gadus jaunais horvātu speciālists jau iepriekš bijis galvenā trenera godā un četrus gadus vadījis Vācijas bundeslīgas komandu „Ludwigsburg”. Kā galvenais treneris šajā komandā viņš strādāja no 2004. līdz 2008. gadam. Poropats pirms tam vairākus gadus ir pavadījis šajā klubā, veidojot iespaidīgu karjeru. Jau tālajā 1999. gadā uzsācis savu trenera karjeru šajā klubā un divus gadus vadījis „Ludwigsburg” jaunatnes komandu. No 2000. gada līdz 2003. gadam bijis treneris tajā pašā klubā, tikai vīriešu komandai, kura tajā laikā spēlēja Vācijas ceturtajā un trešajā līgā. Tajā pašā laikā pildījis arī trenera asistenta funkcijas „Ludwigsburg” komandā, kura spēlēja Vācijas otrajā un vēlāk arī bundeslīgā. Poropats savu varēšanu trenera amatā bija demonstrējis vairāk kā pārliecinoši, tāpēc „Ludwigsburg” nonākot Vācijas spēcīgākajā līgā, horvātu jaunajam censonim tika uzticēts galvenā trenera amats. Poropata vadībā „Ludwigsburg” komanda nonāca līdz pat Vācijas bundeslīgas čempionāta pusfinālam, kas bija labs sasniegums klubam, kurš mērķtiecīgi centās nonākt Vācijas elites sabiedrībā. 2006./2007,gada sezonā Poropats tika atzīts par Vācijas bundeslīgas labāko treneri.

2008. gada vasarā Poropats pārtrauca darba attiecības ar Vācijas klubu un gadu atpūtās, paralēli studējot basketbola zinības. Treneris pieredzi apguva un stažējās „Lottomatica Roma”, kā arī „Fenerbahce Ulker Istanbul” komandās.

Šobrīd Silvano Poropats ir gatavs turpināt iesākto darbu galvenā trenera arodā un jau otrdien, 12. janvārī, ieradīsies Ventspilī, lai klātienē noskatītos pēdējo Eirokausa spēli pret Čehijas klubu „CEZ Basketball Nymburk”. Jau nākamajā dienā pēc spēles jaunais treneris iepazīsies ar komandu un uzsāks treniņu procesu. Pirmo spēli galvenā trenera amatā Poropats aizvadīs izbraukumā, Baltijas Basketbola līgā tiekoties ar „Lietuvos Rytas” komandu 16. janvārī.

BK „Ventspils” valdes priekšsēdētājs Uldis Boitmanis: „ Izvērtējām vairākus kandidātus un jāteic, ka izvēle patiešām bija grūta. Nosliecāmies par labu horvātu speciālistam, tāpēc, ka mūs iespaidoja sasniegumi Vācijā, viņam bija pieredze galvenā trenera amatā, turklāt pārrunās mums radās iespaids, ka viņš spētu ienest patīkamas jaunas vēsmas mūsu komandā. Pārrunās secinājām, ka viņa patīk agresīvs spēles stils, turklāt mūs patīkama pārsteidza, ka Poropats bija jau iepazinies ar visiem mūsu kluba spēlētājiem un varēja iezīmēt nākotnes komandas modeli. Varu raksturot viņu kā ļoti enerģisku, un esmu pārliecināts, ka viņš būs arī liela autoritāte mūsu komandas spēlētājiem. No mūsu koncepcijas mēs neatsakāmies, turpināsim iesākto ceļu un attīstīsim jaunatnes basketbolu. Jaunajam trenerim uzdevumi būs nemainīgi - jāizcīna Latvijas čempiona tituls un jāiekļūst Baltijas Basketbola līgas fināla četriniekā. Bet vēl vairāk - mēs vēlamies, lai spēles laukumā parādītos patiešām aizraujoša cīņa, skaista spēle, kas liktos interesanta mūsu līdzjutējiem un arī pašiem spēlētājiem.”

Kā jau iepriekš ziņojām, tad no BK „Ventspils” komandas galvenā trenera amata atkāpās Agris Galvanovskis, kurš komandu bija vadījis no 2008. gada līdz 2010. gada janvārim.