© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/lbl/news/3398

LBL sponsori


LBL Fināla sponsors


TV partneris

"Turība" uzvar un saglabā līderpozīcijas

19.03.2010

 

Saistītā informācija

Turība – VeA 54:45

BK "Ventspils Augstskola"

BK Biznesa augstskola "Turība"

Latvijas Basketbola līgas (LBL) 2. divīzijā šovakar tika izspēlēta viena spēle. Tajā "BA Turība" komanda savā laukumā ar 54:45 pieveica "Ventspils Augstskolas" basketbolistus. Uzvarētāju rindās 14 punktus guva Edmunds Dukulis, zaudētājiem 13 - Dāvim Lejasmeieram.

 

Pirms šīs spēles turnīra tabulas līderpozīcijās bija "Turības" komanda, kas bija aizvadījusi par vienu spēli vairāk nekā ventspilnieki un 26 spēlēs izcīnījusi 18 panākumus. "Ventspils augstskolas" basketbolisti savukārt 25 mačos bija tikuši pie 17 uzvarām un cerēja savu panākumu krājumu palielināt jau šovakar. Kā izrādījās tas ventspilniekiem šodien neizdevās.

Maču Rīgā krietni veiksmīgāk iesāka laukuma saimnieki, pēc Edmunda Dukuļa diviem precīziem soda metieniem nepilnas trīs minūtes līdz pirmās ceturtdaļas beigām rezultāta tablo vēstīja 13:2 par labu "Turībai". Līdz ceturtdaļas beigām gan viesi nedaudz pietuvojās un ceturtdaļa noslēdzās ar sešu punktu pārsvaru mājiniekiem – 15:9. Arī otrās ceturtdaļas pirmajā pusē veiksmīgāki bija laukuma saimnieki, saglabājot vadību līdz pat ceturtdaļas septītajai minūtei. Pakāpeniski deldējot "Turības" pārsvaru, ventspilnieki tuvojās un ceturtdaļas beigās pārņēma vadību – 22:21. Atlikušajās divās pirmā mača puslaika minūtēs "Ventspils Augstskola" guva vēl piecus punktus, ceturtdaļu noslēdzot jau ar sešu punktu pārsvaru – 27:21.

Pēc atpūtas "Ventspils Augstskola" prata noturēt vadību, taču laukuma saimnieki draudīgi tuvojās. Ceturtdaļa noslēdzās tikai ar divu punktu pārsvaru viesiem. Viss izšķīrās pēdējās desmit spēles minūtēs. No nelabvēlīgā 43:44 "Turības" basketbolisti panāca 49:44 un kā vēlāk izrādījās tas bija izšķirošais pavērsiens šajā spēlē. Pēdējās divās spēles minūtēs "Turība" pārsvaru prata nosargāt un svinēja savu 19. uzvaru šajā sezonā – 54:45.

Uzvarētāju rindās 14 punktus guva Edmunds Dukulis, zaudētājiem 13 - Dāvim Lejasmeieram.

Pēc šīs uzvaras "Turība" nostiprinājusies LBL 2. divīzijas turnīra tabulas vadībā, sperot platu soli uzvarai visā turnīrā.

LBL 2. divīzija

Turība – Ventspils Augstskola 54:45
Turība: Dukulis 14+18 AB, Mednis 13, Sondors 11, Ķikuts 7, Šteinbergs 5, Visockis 4, Vecvagars, Lasmanis, Neilands, Motivāns, Rocēns
Ventspils Augstskola: Lejasmeiers 13, Meiers 6+15 AB, Pinete 6, Kanbergs 5, Pozdņakovs 5, Sanke 3, Sokolovs 3, Rugājs 2, Neverčiks 2, Šilbergs

Foto: Ritvars Raitis