© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/lbl/news/3446

LBL sponsori


LBL Fināla sponsors


TV partneris

Novājinātā "Ventspils" pieveic VEF

15.04.2010

 

Šodien Latvijas Basketbola līgas (LBL) izslēgšanas spēļu turnīra pusfinālā notikumiem bagātā un aizraujošā spēlē pie uzvaras tika BK ''Ventspils'', ar rezultātu 81:80 uzvarot ''VEF Rīga''. Sērijā rezultāts kļuvis 1:0 ventspilnieku labā.

 

Maču abas komandas uzsāka samērā rezultatīvi. Valda Valtera trenētajiem basketbolistiem diezgan prasmīgi izdevās apspēlēt BK ''Ventspils'' pielietoto zonas aizsardzību, taču arī ventspilnieki uzbrukumā nedarbojās peļami – brīžiem ar elegantiem caurgājieniem un rezultatīvām piespēlēm izcēlās Armands Šķēle, kura devīgumu groza apakšā bieži vien izmantoja Ronalds Zaķis. Lielāko pārsvaru pirmajā puslaikā laukuma saimnieki ieguva spēles 17. minūtē, kad āķa metienu realizēja Kregs Bredšovs, panākot 39:32.

Kurzemes kluba galvenais treneris Silvano Poropats, kurš iepriekš par pārāk uzskatāmu tiesnešu darbības kritizēšanu bija izpelnījies tehnisko piezīmi, sasauca savus padotos uz minūtes apspriedi, un tas palīdzēja – trīs sekundes līdz puslaika izskaņai Mareks Jurevičus realizēja divus soda metienus (pirmajā puslaikā Marekam 7/7 no soda metiena līnijas!), izlīdzinot rezultātu (39:39). Tiesa, tas nebija pēdējais punktu guvums mača pirmajā cēlienā, jo trīs sekunžu laikā, pateicoties naskam driblam un ventspilnieku koncentrācijas trūkumam, divus punktus guva Alekss Renfro, līdz ar pirmā puslaika beigu sirēnu izvirzot vadībā VEF – 41:39.

Otro puslaiku krietni labāk uzsāka viesi no Ventspils – 11 bezatbildes punkti, tostarp efektīgs bumbas trieciengs grozā no augšas emocionālā Zaķa izpildījumā. Grozam vēl rībot, Valdis Valters bija spiests nedaudz atvēsināt ventspilniekus, pieprasot minūtes pārtraukumu. Arī pēc nelielās pauzītes iniciatīva piederēja ventspilniekiem – laba darbība aizsardzībā, Ronalda Zaķa agresivitāte uzbrukumā un pretinieku kļūdas ar katru minūti vedināja ventspilniekus pretī savam pirmajam panākumam sērijā. Spēlējot ar maksimālu pašatdevi kā uzbrukumā, tā aizsardzībā, ventspilnieki trešo ceturtdaļu uzsāka ar 19 (!) bezatbildes punktiem, tomēr, laikam ritot uz trešās desmitminūtes beigām, arī VEF sameta savus punktus (rezultāts pēc 30 nospēlētām minūtēm – 65:49).

Ceturto ceturtdaļu Valdis Valters un VEF uzsāka ar 2-3 zonas aizsardzību, tādējādi provocējot ventspilniekus uzbrukt no tālās un pustālās distances. Ventspilnieki uzķērās uz izlikto ēsmu un pirmo trīs minūšu laikā neko sakarīgu uzbrukumā tā arī neizveidoja. Tikmēr VEF sekmīgi apspēlēja viesu ''cilvēks-cilvēku'' aizsardzību, aptuveni sešas minūtes līdz spēles beigām panākot 57:67. Pēc minūtes pārtraukuma īstajā brīdī no tālmetiena līnijas precīzi bija Kedžo un Jurevičus (Mareka metiens īpaši sarežģīts, taču mērķi sasniedza!), atjaunojot pieklājīgu 16 punktu pārsvaru.Mača izskaņā ''Ventspils'' spēlē atkal sekoja kritums, ko teicami izmantoja Štālbergs un Valters, divas minūtes līdz beigām panākot vairs tikai 67:76.

Trauksmes zvanu skaņas kļuva vēl jo spalgākas, kad pēc Arnas Labucka metiena VEF panāca 74:78. Atkal īstajā vietā un laikā bija ventiņu kapteinis Jurevičus, gar laukuma gala līniju aizlavierējot līdz grozam un pusminūti līdz beigām panākot jau daudz drošāku +6 viesiem. Nervu pārbaudi 20 sekundes līdz beigām neizturēja Princs, bet Valters savu iespēju izmantoja samazinot pretinieku pārsvaru līdz minimumam. Kedžo laukuma pretējā pusē iemeta tikai vienu no diviem sodiņiem, bet VEF labā vienu soda metienu realizēja Valters. Tiesa, pēc otrā neprecīzā metiena atlēkusī bumba nonāca pie mājiniekiem, kuru izmisīgie centieni iekarot grozu un izraut uzvaru noslēdzās nesekmīgi. Mača beigu rezultāts - 81:80.

LBL izslēgšanas spēļu turnīrs. Pusfināls. 15. aprīlis
VEF Rīga - Ventspils 80:81 (25:26, 16:13, 8:26, 31:16)

VEF: Bredšovs 18 (10 atl.b.), Valters 16, Makalags 14, Štālbergs 11, Labucks 9, Bankevics 8, Renfro 4, Aleksejevs, Gailītis (10 atl.b., 8 rez.piesp.).
Ventspils: Jurevičus 24, Kedžo 15, Zaķis 14, Šķēle 12 (6 atl.b., 6 rez.piesp.), Princs 9, Kalve 4, Bērziņš 3, A.Strēlnieks, Blaus.