© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/lbl/news/3486

LBL sponsori


LBL Fināla sponsors


TV partneris

"Ventspils" sakauj valmieriešus; cīņā par bronzu - 1:0

06.05.2010

 

Saistītā informācija

Ventspils – Valmiera 114:73

BK "Ventspils"

BK Valmiera

Ceturtdien Ventspils Olimpiskajā centrā tika aizvadīta pirmā finālsērijas spēle par bronzas medaļām, kurā BK “Ventspils” ar Zvaigžņu spēles cienīgu rezultātu - 114:73, burtiski iznīcināja BK “Valmiera”, izvirzoties sērijas vadībā ar 1:0.

 

Jau spēles sākumā kurzemniekiem izdevās četru punktu izrāviens, kad Ronalds Zaķis realizēja divus pustālos metienus pēc kārtas – 6:2. Ceutrtdaļas turpinājums ritēja līdzīgā spēlē, ciņā par iniacitīvu, par ko arī vēsta rezultāts, pēc nospēlētām gandrīz piecām minūtēm – 11:11. Ceturtdaļas izskaņā Ventspils komandai izdevās neliels izrāviens – pusotru minūti pirms beigām pēc Princa precīza metiena 28:22, bet piecas sekundes pirms beigām horvātu spēlētājs bija precīzs no tālās distances un pēc pirmajām desmit minūtēm plus seši ventiņiem – 31:25.

Otrajā ceturtdaļā Valmierai tuvāk par četriem punktiem tikt neizdevās, bet izšķirošais ventspilnieku izrāviens notika cetrutdaļas vidū, kad, pēc nospēlētām nedaudz vairāk kā piecām minūtēm, Mateo Kedžo ar tālmetienu panāca 49:39. Līdz pirmā puslaika beigām Ventspils rezultāta starpību tikai palielināja, un ar Mārtiņa Meiera precīzu metienu no groza apakšas noslēdzās pirmās divdesmit minūtes – 65:48.

Trešajā ceturtdaļā kurzemnieki starpību tikai palielināja, par ko liecina pirmās nospēlētās piecas minūtes, kurās “Valmiera” nespēja gūt ne punkta, kamēr ventspilnieki vidzemnieku grozā salādēja 15 punktus, un panāk graujošo 83:48, kas liecināja tikai par to, ka šīs spēles liktenis ir izšķirts. Pirms pēdējām desmit minūtēm valmieriešiem izdevās rezultāta starpību nedaudz sadeldēt – 92:65.

Pēdējais spēles etaps bija vairs tikai formalitāte, kurā nekas neizšķīrās uz spēles beigu signāls vēsta - 114:73, kas nozīmē, ka vadībā līdz trim uzvarām izvirzās BK "Ventspils".

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās bija Mareks Jurevičus, kurš, nos spēles aizmetot garām tikai vienu metienu, guva 25 punktus (2p. 7-7, 3p. 2-3, 1p. 5-5). Zaudētājiem rezultatīvākais bija Deivins Deiviss, kurš guva 22 punktus.

Nākamā spēle tiks aizvadīta Vidzemes Olimpiskajā centrā 9. maijā plkst. 18:30.

Foto: bkventspils.lv