© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/lbl/news/3817

LBL sponsori


LBL Fināla sponsors


TV partneris

LBL atklāšanas spēlē: VEF Juniors pret BK Ventspils

10.09.2010

 

Līdzjutēju balsojums par LBL 20.sezonas sākuma garšīgāko odziņu atzīst Latvijas vicečempionu un bronzas laureātu divcīņu.

 

Latvijas Basketbola līgas un interneta portāla Sportacentrs.com rīkotajā balsojumā lielākā daļa dalībnieku LBL čempionāta pirmajā spēlē vēlējušies redzēt komandas, kuras 2011.gada sezonā Latviju pārstāvēs starptautiskajā arēnā.

68% atbalstījuši BK Ventspils, 61% - VEF Juniors komandu, kas LBL turnīrā pārstāvēs valsts vicečempionu klubu VEF Rīga. Spēle notiks 2.oktobrī Olimpiskajā sporta centrā.

BK Ventspils ģenerālmenedžeris Martiņš Rībens pauda gandarījumu par pirmo uzvaru jaunajā sezonā. "Paldies līdzjutējiem, kuru viedoklis mums ir ļoti svarīgs. Mūsu komandai būs tikai viens sastāvs un 2.oktobrī ceram parādīt labu sniegumu." Ventspilnieki pirmos pārbaudes mačus aizvadīs nākamās nedēļas nogalē Klaipēdā, sacenšoties ar Neptūnas un Palangas komandu. 24. un 25.septembrī BK Ventspils Tartu piedalīsies Baltijas līgas kausa izcīņā (pusfinālā jāspēlē ar Lietuvos rytas).

VEF Rīga viceprezidents Valdis Valters apstiprināja, ka LBL turnīrā klubu pārstāvēs VEF Juniors komanda, kuras sastāvā spēlēs daži pamatsastāva basketbolisti. "Tie varētu būt Dairis Bertāns, Andrejs Šeļakovs, Ivans Ņeļubovs... Plus jaunie - Mārtiņš Laksa, Mārtiņš Gulbis, Diandrē Kambala un citi."

VEF Rīga pirmajās pārbaudes spēlēs piedalījušies 11 basketbolisti, tai skaitā pieci Valtera minētie jaunie spēlētāji. Nākamnedēļ komandai paredzētas pārbaudes spēles Viļņā ar Lietuvos rytas un Perlas, kā arī pārbaudes turnīrs Turcijā (Besiktas, Turk Telekom un Zagrebas Cibona).