© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/lbl/news/3848

LBL sponsori


LBL Fināla sponsors


TV partneris

Jelgava: stiprāka nekā pērn

28.09.2010

 

Jelgavas Zemgale LBL 20.čempionātā cer vismaz atkārtot kluba labāko sasniegumu. Jelgavnieki sezonu atklās svētdien, 3.oktobrī, viesojoties pie Latvijas Universitātes.

 

Vēsture.  Jelgavas komanda LBL spēlējusi no 1993. līdz 1995.gadam, 1997.gadā un kopš 2009.gada. Labākais sasniegums – 6.vieta (2010.gadā).

Sastāvs*. Saspēles vadītāji – Ilmārs Bergmanis un Kalvis Krūmiņš, aizsargi – Salvis Mētra un Kristaps Kanbergs, uzbrucēji – Edgars Krūmiņš un Andris Justovičs, puscentri – Artūrs Dušelis, Armands Seņkāns un Česlavs Mateikovičs, centrs – Jēkabs Rozītis. Galvenais treneris – Varis Krūmiņš.

Sezonas mērķi. Latvijā – vismaz 6.vieta (līdzdalība play off), Baltijas Izaicinājuma kausā – vismaz 3.vieta pirmajā posmā un iespēja spēlēt otrajā.

Komplektācija. Pirms 10 dienām Jelgavas domes kausa izcīņā komanda šķita gatava visās līnijās, taču noīrēto Lauri Blauu atpakaļ paņēma Ventspils, dažus spēlētājus neapmierināja piedāvātie noteikumi un rindas kļuvušas retākas. Treneris Varis Krūmiņš gan saglabā reālistisku optimismu: „Ārējā līnija ir laba, bet zem groziem spēka pietrūkst. Mūsu ceturtajiem numuriem patiesībā vajadzētu spēlēt kā trešajiem, bet Rozītim – ceturtā numura pozīcijā. Vēl meklējam papildinājumu garajā galā, taču ar mūsu rocību zvaigznes nevaram atļauties. Tik un tā esam stiprāki nekā pagājušajā sezonā.”

Zvaigznes. Saspēles vadītājs Ilmārs Bergmanis un snaiperis Edgars Krūmiņš. Līderu loku varētu papildināt Ventspilī rūdītais Kristaps Kanbergs.

Pārbaudes spēles. Ar Čerepovecas Severstaļ 76:91. Jelgavas Domes kausa izcīņā: ar KK Paernu 105:73 (Blaus 12, Kanbergs 12)ar Jonišķu Delikatesas 82:78 (Bergmanis 21), ar Baronu 63:74 (Blaus 13), ar Žalgiris-2 82:71 un 73:87.

Iespējamie publikas magnēti. Ātrs un interesants basketbols tikko uzceltajā Olimpiskajā centrā.

Galvenie atbalstītāji. Jelgavas dome, SIA Bars.

Basket.lv vērtējums. Zemgales lielāko mīnusu – izteiktu centru trūkums – vismaz daļēji var kompensēt ātrums. Kad ārējā līnija ieskriesies un varēs trāpīt, arī pretinieki būs spiesti saīsināt laukumā esošo sastāvu un tad vēl redzēs, kuram trumpju būs vairāk. Īpaši spēlēs Jelgavā. Tādam stilam nepieciešamā azarta vīriem esot gana, tiesa, to varētu pamazām sadeldēt lielais spēļu skaits.

Katrā ziņā jelgavnieku iespējas sasniegt Latvijas čempionāta ceturtdaļfinālu šķiet pilnīgi reālas, savukārt prognozēt sekmes Baltijas līgā nav iespējams, iekams nav skaidrs konkurentu varējums.

Patīkami, ka nebūt ne pārbagātais klubs daļu līdzekļu novirzījis fārmkomandai, kas spēlēs LBL-2. Pērn jaunie jelgavnieki uzreiz divās vecuma grupās (1994. un 1995.gadā dzimušie) kļuva par Swedbank LJBL čempioniem. Pieaugušo basketbolam LBL līmenī puikas vēl par zaļiem, bet Zemgales piramīdas veidošanās rosina cerību, ka talantiem nobriešanai labvēlīgus apstākļus nebūs par katru cenu jāmeklē Rīgā.

Guntis Keisels

*Dzimšanas datus un augumus skatīt basket.lv sadaļā LBL/komandas/Zemgale.

Foto: Zemgales ziņas