© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/lbl/news/3851

LBL sponsori


LBL Fināla sponsors


TV partneris

Turība: ar apņēmību, bez kompleksiem

29.09.2010

 

LBL elites grupas debitantu priekšgalā būs atraktīvais treneris Pēteris Višņēvičs, kura atgriešanās darīs interesantāku līgas ikdienu.

 

Vēsture. 2007.gadā – Studentu Basketbola līgas čempioni, 2009.gadā – Amatieru Basketbola līgas čempioni, 2010.gadā – 2.vieta LBL-2.

Sastāvs*. Aizsargi – Pēteris Kravčuns, Arnis Servuts, Mārtiņš Šteinbergs, Jānis Antrops, Matīss Rudmiezis un Oskars Kalējs, uzbrucēji – Normunds Sondors, Aigars Strēlis, Uģis Strauss, Mārtiņš Motivāns, Jānis Lasmanis, Eduards Ķikuts, Jānis Dilevka, Mārtiņš Teters un Mārtiņš Vīņauds, centri – Roberts Mednis un Sandis Bacāns. Galvenais treneris – Pēteris Višņēvičs.

Sezonas mērķi. Pirmais sešnieks – līdzdalība izslēgšanas spēlēs.

Komplektācija. Tipiska augstskolas komanda - studenti un divi absolventi, bez pieaicinātajām zvaigznēm (par tādu var nosaukt tikai savulaik valstsvienību vadījušo galveno treneri). Vēl tiek meklēts pastiprinājums garajā galā.

Zvaigznes. Kluba pārstāvis Jānis Vecrinks uzsver, ka sezonas startā visi spēlētāji esot vienādās pozīcijās. Zvaigznītes gaida iemirdzamies laukumā.

Pārbaudes spēles. ar Vitebskas Lokomitiv 54:72, ar Čerkasu Mavpi 59:73, ar Sanktpēterburgas Spartak-2 65:71.

Iespējamie publikas magnēti. Azartiskais spēles stils. Uz Iecavu, kas izraudzīta par mājas spēļu vietu, paredzēts ar autobusu vest līdzjutēju desantu, bet tiek arī plānota ilgtermiņa sadarbība ar iecavniekiem. Ideju esot daudz.

Atbalstītāji. Biznesa augstskola Turība. Ar citiem potenciāliem labvēļiem sarunas vēl ir procesā.

Basket.lv vērtējums. Turības straujais kāpums pa Latvijas basketbola rangu tabulas kāpnēm apliecina, ka trenerim Pēterim Višņēvičam pulveris vēl sauss. Zvaigžņu trūkumu kompensē enerģija un pretinieku nerespektēšana, turklāt nevajadzētu par zemu novērtēt spēlētāju meistarību – pieteikumā ir vairāki bijušie jaunatnes izlašu dalībnieki.Šīs komandas spēlēs garlaicīgi nebūs, taču sportiskās perspektīvas, šķiet, lielā mērā būs atkarīgas no tā, kā Turība pārvarēs kultūršoku, saduroties ar LBL elites grupas labākajām komandām (pirmās divas spēles ar VEF Junioru un Ventspili). Trešajā mačā ar Zemgali jau parādīs izredžu reālo līmeni. 

Guntis Keisels

*Dzimšanas datus un augumus skatīt basket.lv sadaļā LBL/komandas/Turība.

Foto: sportacentrs.com