© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/lbl/news/3855

LBL sponsori


LBL Fināla sponsors


TV partneris

Universitāte: ar studentu šarmu

30.09.2010

 

LBL debitantes Latvijas Universitātes komandas pieteikumā dominē studenti, starp kuriem ir arī daži spēlētāji ar LBL cīņu pieredzi. Par viņu varējumu priekšstatu varēs gūt jau svētdien Olimpiskajā centrā, kur viesosies Jelgavas Zemgale.

 

Vēsture. Latvijas Universitātes vārds LBL parādījās 21.gadsimta pirmās desmitgades vidū, kad sadarbību ar šo mācību iestādi aizsāka Barons. Kā patstāvīga komanda LU šogad būs debitante.

Sastāvs*. Saspēles vadītāji – Krists Pīternieks, Rūdolfs Rozītis un Kristaps Brigmanis, aizsargi – Einārs Tukišs, Sandris Vītols, Roberts Eiduks un Atis Slišāns, uzbrucēji – Harijs Rubenis un Kārlis Jaunzems, puscentri – Edmunds Tukišs un Mārtiņš Darģis, centri – Andis Malahovskis un Edgars Volkops. Galvenais treneris – Mārtiņš Zībarts.

Sezonas mērķi. Oficiāla uzstādījuma nav, pati komanda cer cīnīties par vietu pirmajā sešniekā.

Komplektācija. Gandrīz visi spēlētāji ir Universitātes studenti. Latvijas komandu tradicionālā problēma – nepietiek jaudas garajā galā. Papildspēki no ārzemēm pagaidām nav paredzēti, kaut gan šāds ceļš nav nemaz tik nereāls – aktīvāka ārzemju studentu iesaistīšana iekļaujas LU vispārējā attīstības koncepcijā.

Zvaigznes. Līdera cienīga spēle tiek gaidīta no saspēles vadītāja Krista Pīternieka, kā perspektīvs spēlētājs tiek pieteikts Harijs Rubenis. Starp citu, Reinis Rozītis 2008.gadā bija Barons/LMT sastāvā FIBA kausa izcīņas finālturnīrā.

Pārbaudes spēles. Ar Baronu 56:60 (Mizis 10), ar Panevēžas Techasas 66:106 (Rubenis 10), ar VEF Juniors 65:70 (Pīternieks 15, Tukišs 15), ar Sēderteljes Kings 52:72 (Rubenis 12).

Iespējamie publikas magnēti. Lielākās augstskolas komandai nepiedienētu sūdzēties par atbalstītāju trūkumu. Interesentus palīdzēs mobilizēt sadarbība ar LU studentu klubu un citām studentu organizācijām.

Atbalstītāji. Latvijas Universitāte. Par tehniskajiem atbalstītājiem kļuvuši Nike un Veselības centrs 4.

Basket.lv vērtējums. Brīnumus negaidīsim, bet, ja kāda favorītkomanda būs aizsapņojusies, studenti varētu nokost mutē ielikto pirkstu.Lai kā studentu komandām veiktos cīņās ar LBL veterānēm, vismaz derbijos Turība – Latvijas Universitāte tribīnēm vajadzētu plīst, bet laukumā – plosīties īstām basketbola kaislībām.

Guntis Keisels

*Dzimšanas datus un augumus skatīt basket.lv sadaļā LBL/komandas/Latvijas Universitāte.

Foto: sportacentrs.com