© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/lbl/news/3856

LBL sponsori


LBL Fināla sponsors


TV partneris

Barons: pagaidām bez steigas

01.10.2010

 

Latvijas čempioni pagaidām akcentē darbu ar jaunajiem talantiem, taču neizslēdz iespēju sezonas otrajā pusē koriģēt kursu un centsies nosargāt pērn izcīnīto titulu.

 

Vēsture. Komanda ar šādu nosaukumu LBL startē kopš 2002.gada sezonas. Tomēr loģiskā saikne Princips – LainERS – Barons nav pārraujama, tāpēc var teikt, ka šī būs jau 20.sezona. Divkārtēji Latvijas čempioni – 2008. un 2010.gadā.

Sastāvs*. Saspēles vadītājs – Sandis Silavs, aizsargi – Raimonds Feldmanis un Jānis Timma, uzbrucēji – Dāvis Bertāns, Andris Epners un Niks Saknītis, centri – Artjoms Butjankovs un Elvis Saulītis. Galvenais treneris – Uvis Helmanis.

Sezonas mērķi. Kluba vadība uzsver, ka vēlas dot lielu ieguldījumu jauno basketbolistu sagatavošanā pasaules U-19 čempionātam. LBL čempionātā mērķis tiks koriģēts sezonas gaitā – atkarībā no situācijas.

Komplektācija. Komandas sastāvā treniņos un pārbaudes spēlēs piedalās daudzi pieredzējuši spēlētāji, taču par līgumu noslēgšanu pagaidām oficiāli nav paziņots. LBL turnīram spēlētājus jāpiesaka ne vēlāk kā 72 stundas pirms pirmās spēles, kas Baronam paredzēta tikai 12.oktobrī.

Zvaigznes. Ar interesi sekosim U-18 izlases zvaigžņu Dāvja Bertāna un Jāņa Timmas progresam – ja abi paliks Baronā.

Pārbaudes spēles. Ar Latvijas Universitāti 60:56 (Feldmanis 12), ar Tallinas Kalev/Cramo 65:73 (pag.; Feldmanis 19) un 58:76 (Feldmanis 19). Jelgavas domes kausa izcīņā ar Jonišķu Delikatesas 95:76 (Veselovs 23), ar KK Paernu 96:79 (Bertāns 21), ar Jelgavas Zemgali 74:63 (Feldmanis 13). Ar Kouvolas Kouvot (Somija) 81:68 (Timma 14), ar Čerepovecas Severstaļ 77:69 , ar Sēderteljes Kings 89:52 (Feldmanis 21) un 85:87 (Bertāns 18).

Iespējamie publikas magnēti. Baronam ir savs uzticīgo atbalstītāju loks un iestrādātas tradīcijas.

Atbalstītāji. Latvijas nami, Barons kvartāls. Turpinās sarunas par sadarbību ar kluba tradicionālajiem sponsoriem.

Basket.lv vērtējums. Žetons par konsekvenci, sezonas sākumā neko nesasteidzot. Diemžēl šā iemesla dēļ par komandas izredzēm patlaban runāt nav vērts.Pozicionējumam U-19 izlases bāzes komandas statusā pietrūkst kadru, taču akcents uz jauno rūdīšanu jebkurā gadījumā šķiet simpātisks.Sezonas nagla – Uvja Helmaņa debija galvenā trenera statusā, turklāt komandā, kurā iepriekš minēto iemeslu dēļ strādāt nav viegli.

Guntis Keisels

*Dzimšanas datus un augumus skatīt basket.lv sadaļā LBL/komandas/Barons.

Foto: sportacentrs.com