© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/lbl/news/3871

LBL sponsori


LBL Fināla sponsors


TV partneris

Višņēvičs: mums vēl jāpierod pie spilgtajām lustrām

10.10.2010

 

Turības galvenais treneris Pēteris Višņēvičs pēc zaudējuma LBL debijas spēlē ar VEF Juniors (53:80) atzīst, ka viņa spēlētājiem vēl jāpierod pie LBL augstākās grupas līmeņa un sola progresu sezonas laikā.

 

Kas mainījis LBL, kamēr Višņēvičs bija projām?

Komandu skaits - noteikti uz pozitīvo pusi. Šajā ziņā līga nedrīkst apstāties. Jo vairāk būs komandu, jo plašāks būs kontingents izlasēm, lielajiem klubiem. Pie teikšanas tiek cilvēki, kuri agrāk nebūtu tikuši, un tas ir ļoti labi.

Kā iespēja spēlēt LBL atsaucās uz Turības spēlētāju noskaņojumu, motivāciju?

Puiši ļoti gribēja spēlēt augstākajā saiedrībā, bet vajadzīgs laiks, lai adaptētos. Acis deg, bet drusku apdziest pie tik cieša fiziskā kontakta, ko viņi nav gaidījuši. Esam nokļuvuši karalienes ballē, iedegušās visas lustras, bet čaļi nedomāja, ka būs tik gaišs, tāpēc drusku  apmulst. Te nevis vienkārši ātri jāskrien, bet nepārtraukta fiziskā kontakta apstākļos ļoti ātri jādomā un jāpieņem pareizos lēmumus, nevis jāiet pa vieglāko ceļu. Var piespiest treniņos spēlēt ļoti asi, taču tas nav tas pats, kas spēle. Šī prasme nāks ar laiku.

Arī VEF Juniors sastāvā šodien bija tikai jaunie spēlētāji...

Nu, tiem čaļiem ir daudz lielāka pieredze. Mārtiņš Laksa izlasēs bijis, galvastiesu pārāks par saviem vienaudžiem manā komandā. Andrejs Šeļakovs, Ivans Ņeļubovs arī. Bet pēc pusgada arī man būs viens otrs, kas ies Šeļakova pēdās.

Mājas spēles aizvadīsies Iecavā. Vai tur jau jūtaties kā mājās?

Esam sākuši apgūt turienes zāli. Iznāk tāds trieciencikls - sestdien no rīta aizbraucam, svētdien braucam mājās, pa vidu aizvadām četrus treniņus. Uz 12.novembri, kad mums paredzēta pirmā mājas spēle, ceru, būsim jau gan sarūpējuši fanu atbalstu, gan pieraduši pie gaismām, kas valda basketbola pilī. Šodien daudzi apžilba. Arī tādi, no kuriem to negaidīju.

Runā, ka Turībai visprincipiālākās būs spēles ar Universitāti?

Mums principiālas būs visas spēles, centīsimies vinnēt ikvienu, kas mūs nenovērtēs. Arī Ventspili, Liepāju, Valmieru. Universitātes komanda mums nav nekādi asinsienaidnieki. Cīnīsimies arī studentu līgā un uzvarēs tas, kurš būs stiprākais konkrētajā dienā.

Foto: sportacentrs.com