© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/lbl/news/3876?season=5
Jūs šobrīd skatāties informāciju par 2008/2009 sezonas spēlēm. Rādīt aktuālās sezonas informāciju?

LBL sponsori


LBL Fināla sponsors


TV partneris

Pēdējās spēles

Visas spēles

LBL-2 ducis uz starta līnijas. 1.daļa: patstāvīgas vērtības

12.10.2010

 

Trešdien ar spēli Rīdzene - Gulbenes buki sāksies LBL 2.divīzijas turnīrs. 12 komandas cīnīsies divos apļos, noskaidrojot astoņas izslēgšanas turnīra dalībnieces. Finālistes saņems ielūgumu spēlēt LBL virslīgā.

 

Komandu ducis aritmētiski daļās divās vienādās daļās – sešas komandas, kuras turnīrā pārstāv pašas sevi un sešas, kuras startē fārmklubu statusā, atbalstot kādu no LBL virslīgas vienībām. Visas vieno liels jauno basketbolistu īpatsvars un problēmas centra spēlētāju postenī. Visas turnīru sāk ar jaunu azartu un gatavību sasniegt savus mērķus.

Iepazīšanās pirmajā kārtā – par piecām neatkarīgajām ārpus Rīgas komandām*.

Ogre – jāgaida jaunā talantu raža

2010.gadā Ogres komanda LBL-2 ieņēma ceturto vietu, tomēr komandas galvenais treneris Pēteris Ozoliņš atzīst, ka perspektīvo sastāvu saglabāt nav izdevies.

„Pērn mums bija stipra Jaunatnes līgas A grupas komanda, kura nu palaista tautās. Dažs jaunais talants devies uz Ventspili, dažs Turības sastāvā spēlēs virslīgā, dažs devis priekšroku mācībām. Atbrīvotajās vietās varēs pieteikties jaunie talanti,” Ozoliņš lūko uz dzīvi skatīties no gaišās puses. „Spēlēs Ogres basketbola skolas vecāko grupu audzēkņi, talkā esam ņēmuši dažus absolventus. Jācīnās katrā mačā, jārūda raksturs. Pirmais uzdevums – kvalificēties play-off spēlēm.

Saldus – ilgtermiņa mērķi

Kurzemnieki iepriekšējos trīs gadus soli pa solim virzījušies augšup Latvijas hierarhijā, pērn sasniegdami 12.vietu (6.pozīcija LBL-2). Šogad konkrēts mērķis nav nosprausts, bet play-off astoņniekā, protams, jāiekļūst.

„Kopš septembra sākuma gatavojamies nopietni, trenējoties piecas reizes nedēļā,” uzsver galvenais treneris Mareks Bajārs. „Pērnās sezonas sastāva kodols saglabājies, to veido studenti. Klāt nācis saspēles vadītājs Dāvis Zeps no Ķeizarmeža. Pievienojušies divi liepājnieki – LSPA absolventi, kuri Saldū trenēs jaunos. Trūkst centra spēlētāja, taču komandas taktiku veidojam, to ņemot vērā.”

Saldenieki lepojas ar spēļu labo apmeklētību un uzsver, ka iniciatīvas grupa izstrādājusi Saldus basketbola attīstības koncepciju, kas pakāpeniski tiekot realizēta.

Līvāni – stiprāki, nekā pērn

Līvānu komandai LBL-2 bijis augšupejošs trīsgadu cikls, ar virsotni 2009.gada sezonā, kad tika izcīnīta 1.vieta (10.vieta kopējā hierarhijā). Taču startēšanai LBL virslīgā pietrūka resursu un pērn sekoja solis atpakaļ – līdz 7.(13.)vietai. Šosezon pirmais uzdevums – iekļūt izslēgšanas turnīra astoņniekā.

„Komandas kodols kļuvis pieredzējušāks un saspēlētāks, palīgā nāk četri jaunie – no Līvāniem un Jēkabpils,” galvenais treneris Edgars Cimars noskaņots optimistiski. „Trūkst īsta centra spēlētāja, bet tāda problēma Latvijā ir daudzām komandām. Izteiktu līderu nav, bet katrā spēlē kāds var izšaut.

Līvānu zālē ir vieta 200 skatītājiem un līdzjutēju pievilināšanai īpašas akcijas neesot jārīko. Pietiek ar labu basketbolu savējo izpildījumā

Gulbene – dzīve turpinās

Buku trofeju sarakstu grezno 1999., 2001. un 2002.gadā izcīnītās Latvijas čempionāta bronzas medaļas. Diemžēl pēdējos gados komandas saimnieciskās un sportiskās varēšanas līkne slīdējusi lejup, pērn atduroties LBL-2 pēdējā astotajā vietā (kopvērtējumā 14.pozīcija). Vasarā brīnumi nav notikuši, tāpēc komandas mērķi jaunajā sezonā ir atbilstoši realitātei – vispirms jāiekļūst labāko astoņniekā.

„Savas komandas potenciālu negribu vērtēt – lai sākas spēles, tad jau arī redzēsim,” galvenais treneris Arvis Steckis ir lakonisks. Par spīti sarežģītajiem laikiem, gulbeniešu vara un uzņēmēji turpina atbalstīt komandu, kas reiz bija novada lepnums. Tātad ir cerība, ka labi laiki tiks piedzīvoti vēl.

Jūrmala/Fēnikss – grib spēlēt elitē

Jūrmalnieki vairākus gadus ieņēmuši vietu Latvijas komandu otrā desmita pašā sākumā, bet pērn atkāpās līdz Amatieru līgai. Tur izcīnītā pirmā vieta atjaunojusi ambīcijas, kuras netiek slēptas – šosezon jātiek finālčetriniekā, bet trīs gadu laikā jāiekļūst LBL pirmajā divīzijā!

„Vienmēr var vēlēties labāk, bet, ja nevajās traumas, mērķis ir sasniedzams,” komandas galvenais treneris Egils Kaļva noskaņots lietišķi. Kā potenciālie līderi tiek pieteikti LBL virslīgā spēlējušie Kaspars Raiskums, Atis Ozols un Oskars Rusmanis. Kluba stabilitāti nodrošinot ļoti labā sadarbība ar Jūrmalas domi, galvenais magnēts skatītājiem būšot labā spēle. Lūkosim, kā piepildīsies.

* Ar pilniem sastāviem var iepazīties sadaļā Komandas.