© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/lbl/news/3877

LBL sponsori


LBL Fināla sponsors


TV partneris

LBL-2 ducis uz starta līnijas. 2.daļa: fārmklubi

12.10.2010

 

Trešdien ar spēli Rīdzene – Gulbenes buki sākas LBL 2.divīzijas turnīrs. 12 komandas cīnīsies divos apļos, noskaidrojot astoņas izslēgšanas turnīra dalībnieces. Finālistes saņems ielūgumu spēlēt LBL virslīgā.

 

Trijām no astoņām LBL-2 spēlējošajām nerīgas komandām galvenais mērķis būs sagatavot papildinājumu klubu galvenajām vienībām. Uzvarām nav jābūt par katru cenu, taču – tām ir jābūt!

Ventspils augstskola – ne sliktāk kā pērn

BK Ventspils fārmklubs savulaik cīnījies pat LBL virslīgā, bet pērn finišēja 3.vieta LBL-2 (9.pozīcija Latvijā). No pērnā sastāva ierindā nav palikuši līderi Kristaps Kanbergs un Mikus Sokolovs,  bet galvenais treneris Gints Fogels cer, ka sastāvs nav kļuvis švakāks, jo progresējuši jaunie. Ventspils augstskolas sastāvā būs arī divi Eiropas U-18 čempionāta bronzas medaļnieki.

„Galvenais mērķis – sagatavot spēlētājus BK Ventspils vajadzībām un Latvijas jaunatnes izlasēm,” uzsver treneris. „Lielajai komandai sezonā spēļu ir tik daudz, ka pie vārda droši vien tiks arī kāds no mūsējiem. Puikām ir papildu stimuls censties. Protams, kā komandai mums ir savi mērķi - katrā spēlē. Par turnīru kopumā skatīsimies pēc Jaungada. Ja viss ritēs normāli, gribētos būt ne zemāk kā pērn.”

Liepājas lauvas-2 – vieta nav svarīga

Liepājnieku otrā komanda LBL-2 pieteikta pirmo reizi un sezonai gatavojas fārmklubam piestāvošā noskaņojumā. „Vieta nav svarīga, varam ziedot uzvaras, lai tikai jaunie spēlētāji sajustu īsta vīru basketbola garšu,” galvenais treneris Kaspars Majenieks visupirms domā par kluba kopīgajām interesēm.

Komandas kodolu veido Liepājas basketbola skolas vecāko grupu audzēkņi. Latvijas basketbolam tradicionālo problēmu – klasiska centra spēlētāja trūkumu – liepājnieki grasās risināt netradicionāli. Proti, vakantajā postenī iesaistīt kādu pieredzējušu amatieri, lai jaunie varētu darboties savām fiziskajām dotībām atbilstošos posteņos.

Zemgale-LLU – iespēja Jaunatnes līgas čempioniem

Arī Jelgavas Zemgale pirmo reizi pieteikusi fārmklubu LBL-2 turnīram. Mērķis ir nepārprotams – nodrošināt nopietnāku spēļu praksi Jelgavas sporta skolas vecāko grupu audzēkņiem un nesenajiem absolventiem, kuri pēdējos gados izcīnījuši vairākus čempionu titulus Swedbank Latvijas Jaunatnes basketbola līgā. Fārmkomandu vadīs treneris Jānis Vītols.

„Iespējams, piespēlēsim kādu no lielās komandas, kam iznāks mazāka spēļu prakse, taču uz to neiespringsim. Galvenais, lai spēlē jaunie,” uzsver Zemgales galvenais treneris Varis Krūmiņš.

LBL čempionāta Nolikums paredz, ka 1990.gadā dzimušie un jaunākie basketbolisti no lielās komandas un fārmklubu un atpakaļ var ceļot bez ierobežojuma. Lielā staigāšana jāpārtrauc tikai 10 dienas pirms izslēgšanas turnīra sākuma, kad jāizšķiras, kurā komandā spēlētājs pabeigs sezonu.

Pilni komandu sastāvi – basket.lv sadaļā LBL/2.divīzija/Klubi.

Foto: bkventspils.lv