© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/lbl/news/3878?season=8

LBL sponsori


LBL Fināla sponsors


TV partneris

LBL-2 ducis uz starta līnijas. 3.daļa: jaunā Rīga

13.10.2010

 

Trešdien ar spēli Rīdzene – Gulbenes buki sākas LBL 2.divīzijas turnīrs. 12 komandas cīnīsies divos apļos, noskaidrojot astoņas izslēgšanas turnīra dalībnieces. Finālistes saņems ielūgumu spēlēt LBL virslīgā.

 

Rīgas komandu kvartetu vieno spēlētāju jaunība, bet šķir piederība dažādu klubu sistēmām.

DSN/Rīga – no baltas lapas

Pērn komanda ar šādu nosaukumu galvenā trenera Ziedoņa Jansona vadībā uzvarēja LBL-2 turnīrā. Tagad treneris palicis savā vietā, bet sastāvs nomainījies par 100 procentiem. „Neskaidrību ir daudz vairāk par konkrētām atbildēm,” Z.Jansons to attiecina gan uz jaunā sastāva potenciālo varējumu, gan sadarbību ar Baronu čempionvienības fārmkluba statusā.

Komandas kodolu veido basketbola skolas Rīga audzēkņi, klāt nākuši arī talantīgi puiši no reģioniem. Ir vairāki jaunatnes izlašu kandidāti. Pēc Barona sastāva papildināšanas ar pieredzējušajiem spēlētājiem kāds jaunais varētu nonākt fārmkluba rīcībā. „Pirmajā aplī ies grūti, jāapbružājas. Tad redzēs, uz ko esam spējīgi.”

Rīdzene/Rīga – skolēni gatavojas studēt

Vēl pērn Rīdzene/LU darbojās kā Barona fārmklubs un zem šādas karoga izcīnīja 5.vietu LBL-2. Tagad saikne ar Latvijas čempioniem zudusi. Latvijas Universitātes komanda jau debitējusi LBL virslīgā, bet Rīdzene sezonu sāk tās fārmkluba statusā.

„Nav sliktākais variants,” galvenais treneris Anatolijs Konstantinovs kā vienlīdz svarīgus vērtē šāda pavērsiena sportiskos un sociālos aspektus. Studentu komandas tālākie rezervisti laukumā nāks talkā sporta skola Rīdzene vecāko grupu audzēkņiem. Savukārt pēdējiem paveras perspektīva tuvākajā nākotnē uz atvieglotiem noteikumiem studēt LU. „Spēlējot stiprā konkurencē puikas daudz iegūst arī tādā gadījumā, ja nākas zaudēt. Sezonas laikā uzkrāsies pieredze un ieguvēju būs daudz. Būtu tikai iespēja turpināt attīstīties,” treneris vērš uzmanību uz faktu, ka daudziem sporta skolu absolventiem neizdodas atrast savu komandu un viņi aiziet no basketbola.

VEF kadeti – nākotnes vārdā

VEF Rīga fārmklubs un talantu laboratorija bez pēdiņām – komandas sastāvā ir trīs šāssezonas U-16 izlases dalībnieki un astoņi nākamās U-16 izlases kandidāti. Treniņos un spēlēs šo brigādi vadīs Nikolajs Mazurs, kurš lielāko daļu puišu trenē kopš mazotnes un iepriekš jau vadījis pirmajās starptautiskajās cīņās kā U-14 izlases treneris.

„Mērķis – sagatavot bāzes komandu U-16 Eiropas čempionātam, kā arī nākamajiem Eiropas jaunatnes čempionātiem,” kluba vadība cer, ka jauno basketbolistu individuālais un visas komandas kolektīvais progress ies roku rokā. Paši talantīgākie dabūs izmēģināt roku arī LBL virslīgā VEF Juniors sastāvā.

BS Daugava – brīvi no saistībām

Basketbola skolas DSN/Rīga jauno audzēkņu un absolventu komanda, kas formāli nav saistīta ne ar vienu lielo klubu. Sastāvā ir virkne jaunatnes izlašu dalībnieku, ieskaitot U-16 izlases līderi Edgaru Štelmaheru un U-18 čempionāta bronzas laureātu Artūru Vītiņu.

„Uz pavasari jaunatnes izlašu kandidātu saraksts jāpadara garāks,” galvenais treneris Mārtiņš Fomins nosprauž galveno uzdevumu. „Nav prasības uzvarēt katrā spēlē, bet katrā spēlē par uzvaru noteikti cīnīsimies.” 

LBL čempionāta Nolikums paredz, ka 1990.gadā dzimušie un jaunākie basketbolisti no lielās komandas un fārmklubu un atpakaļ var ceļot bez ierobežojuma. Lielā staigāšana jāpārtrauc tikai 10 dienas pirms izslēgšanas turnīra sākuma, kad jāizšķiras, kurā komandā spēlētājs pabeigs sezonu.

Pilni komandu sastāvi – basket.lv sadaļā LBL/2.divīzija/Klubi.

Foto: sportacentrs.com