© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/lbl/news/3897

LBL sponsori


LBL Fināla sponsors


TV partneris

Dramatiskās galotnēs veiksme smaida mājiniekiem

20.10.2010

 

Liepājas lauvām trešā uzvara, Baronam un Valmierai ievelkas neveiksmu sērijas.

 

Pieteiktās LBL intrigas trešdien attaisnoja cerības.

Jelgavā mačā Zemgale - Valmiera viesi pēdējās sekundēs ar Jāņa Kaufmaņa metienu no ļoti sarežģītas pozīcijas izlīdzināja rezultātu, tomēr pagarinājumā Zemgales pārsvars bija neapstrīdams (83:72).

"Itin labi tikām galā ar valmieriešu saspēles vadītāju Jāni Kaufmani. Neļāvām ne brīvi spēlēt, ne netraucētu mest," uzsvēra Zemgales galvenais treneris Varis Krūmiņš. "Lielākās problēmas sagādāja viesu centra spēlētājas Kaspars Cipruss, kam nav īsti, ko likt pretī. Taču viss, pie kā piedomājām vairāk vai mazāk nostrādāja. Labi nospēlēja mūsu leģionārs. Šodien miegs nāks labāk, nekā pēc diviem iepriekšējiem zaudējumiem pagarinājumos, bet tas ir tikai sākums. Sezona būs interesanta, daudzās spēlēs viss izšķirsies tikai galotnēs."

Liepājas lauvas mačā ar čempionvienību Barons atspēlēja 15 punktu deficītu un pēdējās sekundēs ar Raimonda Gabrāna metienu izrāva uzvaru (92:90).

"Pēdējos mačos mums ir bēdīga tradīcija - vienā ceturtdaļā izgāžamies," Liepājas lauvu galvenais treneris Agris Galvanovskis atzīst, ka uzvarētāju spēle vēl ir tālu no pilnības. "Šodien bezatbildīgi sākām - pirmajās 10 minūtēs septiņas kļūdas. Pēc tam pamazām atguvāmies un pēdējās 15 minūtes patiešām bija labas. Galotnē mazliet palīdzēja veiksme - Mičels agresīvi nospēlēja aizsardzībā pret Sirsniņu, kurš kļūdījās un mēs tikām pie pēdējā uzbrukuma iespējas, kuru izmantojām."

Pat Ventspilī, kur sacentās dažādu svara kategoriju komandas, mājiniekiem tikai otrajā puslaikā izdevās nostiprināt pārsvaru pār BA Turība (87:61).

Situācija tabulā: VEF Juniors 3-0, Liepājas lauvas 3-0, BK Ventspils 3-1, Zemgale 2-2, Latvijas Universitāte 0-1, Valmiera 0-2, BA Turība 0-2, Barons 0-3.

Nedēļas beigas izskatās relatīvi mierīgas, taču zem ūdens slēpjas pārsteigumu atvari. Piektdien Zemgale uzņems Turību, sestdien VEF Juniors viesosies Valmierā, bet Barons spēlēs ar LU.

Guntis Keisels

Foto: sportacentrs.com (Ivars Veiliņš)