© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/lbl/news/3925

LBL sponsori


LBL Fināla sponsors


TV partneris

Studentu derbijs svētdienas pievakarē

29.10.2010

 

Latvijas Basketbola līgas turnīrā nedēļas nogalē būs viena spēle, toties ar īpašu garšu - plkst.17.30 Olimpiskajā centrā pirmo reizi tiksies abas debitantes: Latvijas Universitāte - BA Turība.

 

Latvijas Universitātes galveno treneri Mārtiņu Zībartu pirms spēles visvairāk nodarbina spēlētāju veselības stāvoklis. "Pīterniekam un Vītolam savainotas kājas, Rubenim cirksnis, Darģim lauzts deguns... Vēl nezinu, kurš svētdien varēs spēlēt. Spēle, protams, ir īpaša - kaut vai tāpēc, ka abu komandu izredzes vērtējamas kā 50:50. Uzvarēs tas, kurš konkrētajā dienā būs labāk motivēts un veiksmīgāks."

Informācija par spēle izplatīta gan augstskolā, gan interneta resursos. "Ceru, ka līdzjutēji būs," treneris saglabā optimismu.

BA Turība menedžeris Jānis Vecrinks gan aicināja neakcentēt uzmanību uz studentu vienību īpašajām attiecībām, uzsvērdams, ka komanda visām spēlēm noskaņojas maksimāli nopietni.  Pavisam nesen uz savas ādas to izbaudīja Jelgavas Zemgale, ko BA Turība pieveica ar 78:71 (interesanti, ka nākamajā mačā Zemgales atjaunotā motivācija gāzās pār Latvijas Universitātes galvu - 81:58).

"Informācija par spēli augstskolā ir izlikta, ar līdzjutējiem strādājam, bet uz pilnām tribīnēm ceram ziemā," J.Vecrinks atgādina, ka čempionāts tikko sācies. Turklāt Turībai vēl priekšā debija par mājas zāli izraudzītajā Iecavas sporta namā, kur pagaidām regulāri tiek rīkoto treniņi.

Studentu līgas spēlēs līdz šim labāk veicies Latvijas Universitātes basketbolistiem (četri tituli pret Turības diviem), LBL tabulā pagaidām labākā pozīcijā ir BA Turība. Vismaz līdz svētdienas vakaram.

Foto: sportacentrs.com (Ivars Veiliņš,  jelgavasvestnesis.lv)