© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/lbl/news/3927

LBL sponsori


LBL Fināla sponsors


TV partneris

Višņēvičs: šādas uzvaras stiprina pārliecību

31.10.2010

 

Studentu komandu spēles ceturtajā ceturtdaļā kolektīvāk spēlējusī BA Turība salauza Latvijas Universitātes pretestību, izcīnot otro uzvaru LBL čempionātā - 91:76.

 

Studentu komandu pirmais duelis LBL čempionātā attaisnoja cerības uz intrigu - līdz trešā trešdaļas beigām cīņa ritēja punkts punktā. Nedaudz biežāk priekšā turējās LU komanda, taču līdz ar sirēnu turībnieks Mārtiņš Motivāns trāpīja gandrīz no centra, izvirzīdams savējos vadībā - 63:62. Veiksmes spārnota, Turība pēdējo desmitminūti sāka ar vētrainu ofensīvu un spēles liktenis drīz bija izšķirts.

Statistikā BA Turība pārsvaru daiļrunīgi raksturoja atlēkušo bumbu (43 pret 30) un rezultatīvo piespēļu bilance (18 pret 8). Interesanti, ka par mača galveno individuālo varoni kļuva Universitātes pārstāvis Žanis Peiners (31 minūtē 30 punktu), kurš, nespēlējot savainotajam Kristam Pīterniekam, uzņēmās galvenā saspēles vadītāja pienākumus. Taču rezultatīvo piespēļu ailē viņam ierakstīta apaļa nulle...

"Visu nedēļu cīnījos ar spriedzi, ko sagādāja runas par studentu komandu mača īpašo nozīmi. Tādas nebija - mums katra spēle ir ļoti svarīga," uzsvēra BA Turība galvenais treneris Pēteris Višņēvičs. "Otrajā puslaikā sakārtojām aizsardzību un uz emocijām atraisījās arī mūsu perimetrs. Mums ir ļoti labi metēji, kuri pirmajā puslaikā nebija redzami. Pirmos punktus guvām no apakšas, viņi sagrupēja spēkus, bet perimetrs klusēja. Kad galvā viss salikās pa vietām, radās pārliecība. (Arnis) Servuts tādus trijniekus met regulāri, tikai spēlēs ne vienmēr iznāk. Bet, ja tā spējam salauzt cīņas gaitu, pārliecība aug augumā." 

Latvijas Universitātes galvenajam trenerim Mārtiņam Zībartam vaigs pēc spēles bija pagalam apmācies: "Izpaudās pretinieku labākā saspēlētība. Ar individuālajām pūlēm vienu puslaiku vinnējām, bet tiklīdz Žanim (Peineram) spēle vairs negāja, uzbrukums iebuksēja, parādījās samocīti metieni un aizsardzībā pazuda cīņas spars. Jau pirms spēles teicu: kurš vairāk gribēs, tas uzvarēs. Tā arī notika. Viņi izcīnīja visas neitrālās bumbas. Pīternieka nespēlēšana bija milzīgs zaudējums, jo viņš ne tik daudz domā par saviem punktiem, cik veido iespējas partneriem. Žanis tomēr ir cita stila spēlētājs."

Latvijas Universitātes komanda savā otrajā mājas spēlē skatītājus iepriecināja ar īpaši sagatavotu programmiņu un gaumīgiem karsējmeiteņu priekšnesumiem, taču pirmā uzvara vēl jāpagaida. Piektdien LU par to cīnīsies izbraukumā pie citiem sezonas sākuma neveiksminiekiem - Valmierā.

Foto: sportacentrs.com (Romualds Vambuts)