© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/lbl/news/3939

LBL sponsori


LBL Fināla sponsors


TV partneris

LBL-2 oktobra spēlētājs - Ingars Aizpurs

03.11.2010

 

LBL otrās divīzijas komandu treneri par oktobra spēlētāju atzinuši 18 gadus veco Gulbenes buku uzbrucēju Ingaru Aizpuru, kurš piecās spēlēs komandai palīdzējis izcīnīt četras uzvaras, laukumā pavadot vidēji 34 minūtes 23 sekundes, gūdams 18,8 punktus, izcīnīdams 10 atlēkušās bumbas un izdarīdams 4 rezultatīvas piespēles.

 

"Fiziski spēcīgs, kustībās ass spēlētājs. Var darboties gan ārējā līnijā, gan ceturtā numura pozīcijā. Arī pērn Ingaram bija labas spēles, taču viņu bremzēja traumas. Šogad ar veselību viss kārtībā un viņš spēlē ļoti stabili." Gulbenes buku galvenais treneris Arvis Steckis uzteica savas komandas uzbrucēju un nebrīnījās, ka balva tikusi tieši viņam.

Pats laureāts gan bija pārsteigts: "Patīkami, protams!"

Vai pats esi apmierināts ar sezonas sākumu?

Jā, spēlē veicas, komanda uzvar. Pienākuši klāt pieredzējušie spēlētāji, ar kuriem kopā spēlēt ir interesanti un noderīgi.

Cik ilgi pats jau trenējies?

Desmit gadus - tepat Gulbenē. Pie treneriem Jāņa Sprudāna, Vijas Kalniņas un tagad pie Arvja Stecka. Jau trešo sezonu spēlēju arī pie pieaugušajiem.

Vai liela atšķirība starp Jaunatnes līgu un LBL-2?

LBL ir mazliet augstāks līmenis, taču neteikšu, ka starpība būtu milzīga. Īpaši ar Jaunatnes līgas pirmo divīziju.

Kāds pašam ir mērķis šajā sezonā?

Cīnīšos, lai iekļūtu Latvijas izlasē, kas startēs pasaules U-19 čempionātā. Iepriekš jaunatnes izlasēs neesmu spēlējis, tāpēc šoreiz gribu pierādīt savu noderību.

Pāvels Pastušeņa no Gulbenes tikko aizbrauca spēlēt uz Itāliju. Vai arī citiem gulbeniešiem azarts trenēties tagad ir lielāks?

Pāvels ir mazliet garāks par mums, par viņu ir cits stāsts (smejas). Taču arī mēs, pārējie, trenējamies nopietni. Būtu labi, ja pēc 12.klases beigšanas varētu turpināt spēlēt augstākā līmenī. Amerikas augstskola? Varbūt - katram gadījumam taisu videoklipus ar veiksmīgajām epizodēm, lai būtu, ko parādīt.

Foto: Gatis Bogdanovs (Dzirkstele.lv)